Bal, tarçın ve su karışımının çeşitli sağlık faydaları vardır: 1. Bağışıklık Sistemi: Bal ve tarçın karışımı, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur. 2. Soğuk Algınlığı ve Öksürük: Ilık bal ve çeyrek kaşık toz tarçın karışımı, soğuk algınlığı ve kronik öksürüğü tedavi edebilir. 3. Sindirim: Tarçın ve bal, sindirim sistemini destekler, mide asit oluşumunu engeller ve ağır yemeklerin sindirilmesine yardımcı olur. 4. Kalp Sağlığı: Bu karışım, kolesterol seviyelerini düşürür ve kalp krizini önlemeye yardımcı olur. 5. Cilt Sorunları: Sivilceler ve boğaz enfeksiyonları gibi cilt sorunlarına iyi gelir, antibakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleri vardır.