• Buradasın

    SosTarifleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Komagene hamburger sosu nasıl yapılır?

    Komagene hamburger sosunun nasıl yapıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak evde hamburger sosu yapmak için kullanılabilecek bazı tarifler şunlardır: Turşulu Burger Sosu. Ranch Sos. Karamelize Soğanlı Burger Sosu. Komagene'nin kendi sos tariflerini öğrenmek için resmi web sitesi olan komagene.com ziyaret edilebilir.

    Çiğköfte sosu nasıl çizilir kolay?

    Çiğ köfte sosu çizimi hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, çiğ köfte sosu tarifi şu şekildedir: Malzemeler: 2 yemek kaşığı nar ekşisi; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; Yarım limon suyu; 1,5 çay kaşığı pul biber; Yarım çay kaşığı karabiber; 1,5 çay kaşığı isot. Hazırlanışı: 1. Küçük bir kaseye yarım limonun suyu, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı karabiberi alın. 2. Üzerine isot ve pul biberi ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın. 3. Damak zevkinize göre sosa kekik veya sumak gibi baharatlar ekleyebilirsiniz. 4. Karışımı bir sosluğa aktardıktan sonra çiğ köfteyle birlikte servis edebilirsiniz.

    Yufkalı mantının sosu nasıl yapılır?

    Yufkalı mantının sosu için gerekli malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı kırmızı pul biber; 1 tatlı kaşığı kuru nane; 1/2 su bardağı haşlanmış mantı suyu. Yapılışı: 1. Tereyağı ve zeytinyağını bir sos tavasında ısıtın. 2. Salçayı ekleyip 2 dakika kavurun. 3. Pul biber ve naneyi ekleyin, karıştırın. 4. Mantı suyunu ekleyin ve 2-3 dakika kaynatın. İsteğe göre sosunuza mantı suyu yerine normal sıcak su ekleyebilirsiniz. Sosu, mantının üzerinde gezdirebilirsiniz.

    Yoğurtlu tantuni sosu nasıl yapılır?

    Yoğurtlu tantuni sosu için gerekli malzemeler: 1 kase süzme yoğurt; 1-2 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 çay kaşığı kırmızı toz biber. Hazırlanışı: 1. Tereyağını eritip içine kırmızı toz biberi ekleyin, harmanlayın ve ocaktan alın. 2. Süzme yoğurdu sarımsakla çırpın. Bu sos, yoğurtlu tantuni servisinde kullanılır. Yoğurtlu tantuni için et tantuni malzemeleri de gereklidir: 600 gram dana tranç veya yağsız dana eti; 1 çay bardağı yemeklik yağ (orijinal tantunide pamuk yağı kullanılır); Kırmızı toz biber. Hazırlanışı: 1. Eti ince ince jülyen şeklinde doğrayın ve kendi suyunda haşlayın. 2. Haşlanmış etleri tavaya alıp ara ara çevirerek pişirin. 3. Üzerine kırmızı toz biber ve biraz su ekleyin. 4. Lavaşları tavada ısıtın. 5. Lavaşın içine et, soğan, maydanoz, domates gibi malzemeleri koyup dürüm şeklinde sarın. 6. Hazırlanan dürümü 2 parmak kalınlığında kesip servis tabağına alın ve üzerine yoğurtlu sosu gezdirin. 7. Son olarak, eritilmiş tereyağı ve kırmızı toz biberi ekleyip servis edin.

    İslim Kebabı'nın sosu nasıl yapılır?

    İslim Kebabı sosu için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 adet domates (rendelenmiş); 1 diş sarımsak (ezilmiş); Yarım su bardağı sıcak su; Yarım çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. Hazırlanışı: 1. Zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. 2. Rendelenmiş domates ve ezilmiş sarımsağı ekleyip pişirin. 3. Tuz ve karabiberini ekledikten sonra 4-5 dakika kaynatın ve ocaktan alın. Hazırlanan sos, patlıcan ve köftelerin üzerine dökülür.

    En güzel güveç sosu nasıl yapılır?

    En güzel güveç sosunun nasıl yapıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, güveç sosu için kullanılabilecek bazı malzemeler şunlardır: Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1,5 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı süt, tuz ve karabiber. Sos malzemeleri (fırında güveç için): 1 tatlı kaşığı biber salçası, tercihe göre 2 tatlı kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı kurutulmuş reyhan, acı sevenler için 2 çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 100 ml içme suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı. Güveç sosu yaparken, kullanılan malzemelerin taze ve kaliteli olmasına dikkat edilmesi önerilir.

    Midyenin en güzel sosu nasıl yapılır?

    Midyenin en güzel sosu için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir: Malzemeler: 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 diş sarımsak (ezilmiş); 1 adet limon (suyu ve rendesi); 1 çay bardağı beyaz şarap; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 2 yemek kaşığı taze maydanoz (ince doğranmış); 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı). Hazırlanışı: 1. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. 2. Isınan yağa ezilmiş sarımsakları ekleyin ve hafifçe kavurun. 3. Beyaz şarabı tavaya ilave edin ve birkaç dakika kaynamaya bırakın. 4. Limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyin. 5. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin. 6. Karıştırın. 7. Son olarak, taze maydanozu ekleyin ve sosu birkaç dakika daha pişirin. Bu sos, haşlanmış veya ızgara yapılmış midyelerin üzerine dökülerek servis edilir.

    Püreli kebabın sosu nasıl yapılır?

    Püreli kebabın sosu için gerekli malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 tatlı kaşığı domates salçası. Sosun yapılışı: 1. Tereyağını bir tavada eritin. 2. Eriyen tereyağına domates salçasını ekleyin ve kavurun. 3. Biraz su ile açarak sosu hazırlayın. Püreli kebabın üzerine bu sos gezdirilir.

    Çıtır tavuk burgerin sosu nasıl yapılır?

    Çıtır tavuk burger sosu için gerekli malzemeler: 6 yemek kaşığı ketçap; 2 yemek kaşığı mayonez; 1 yemek kaşığı hardal; 1 yemek kaşığı küçük küçük doğranmış kornişon turşu. Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp karıştırın. Alternatif olarak, Hellmann's Sarımsaklı Mayonez ve Hellmann's Acısos karışımı da kullanılabilir. Ayrıca, burger sosu için mayonez, hardal, ezilmiş sarımsak ve minik küpler halinde doğranmış kornişon turşu da kullanılabilir.

    Bim ıslak hamburger sosu nasıl yapılır?

    BİM ıslak hamburger sosu için gerekli malzemeler: 6 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı; 4 diş sarımsak; 400 ml Yudum domates püresi; 6 çorba kaşığı Bol Bol ketçap; 1 dolu çay kaşığı Destan karabiber. Yapılışı: 1. Sos tenceresine ayçiçek yağını koyun, üzerine domates püresi, ketçap ve ince doğranmış sarımsağı ekleyin. 2. Karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın, kısık ateşte kaynayıp iyice özleşene kadar pişirin. BİM ıslak hamburger tarifi için ise şu kaynaklar kullanılabilir: bim.com.tr; youtube.com'da "BİM - Islak Hamburger" videosu.

    En güzel nugget sosu nasıl yapılır?

    En güzel nugget sosu için birkaç öneri: Klasik barbekü sosu: Ketçap, bal, soya sosu, sarımsak tozu ve acı sosu karıştırarak hazırlanabilir. Yoğurtlu sarımsaklı sos: Yoğurt, mayonez, sarımsak tozu, tuz ve karabiberle yapılır. Tatlı ekşi sos: Şeker, sirke, soya sosu, ketçap ve nişasta kullanılarak hazırlanır. Sosların tarifleri kişisel zevklere göre değiştirilebilir. Nugget sosları, nuggetların yanında servis edilerek lezzetlerini artırabilir.

    Yoki soba sosu nasıl yapılır?

    Yoki soba sosunun nasıl yapıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, yakisoba sosu için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: worcestershire sos; istiridye sosu; ketçap; soya sosu; şeker; beyaz toz biber. Bu malzemeler bir kasede karıştırılarak homojen bir karışım elde edilir. Yakisoba sosu ile yapılan bazı tariflere şu sitelerden ulaşılabilir: frmsitesi.com; youtube.com; tiktok.com.

    En güzel fırında et sosu nasıl yapılır?

    En güzel fırında et sosu için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 500 gram dana bonfile; 2 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 3 diş sarımsak; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber; 1 tatlı kaşığı kekik; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 su bardağı su. Yapılışı: 1. Dana bonfileyi 4 parmak genişliğinde doğrayın. 2. Doğradığınız bonfileleri demir döküm tavada mühürleyin. 3. Fırın kabına alarak, üzerine geri kalan malzemelerle hazırladığınız sosu dökün. 4. Önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede pişirin. Ayrıca, marinara sosu, espanyol sosu, harissa sosu, gravy sosu, barbekü sosu gibi farklı et sosları da denenebilir. Fırında et sosu yaparken kullanılan baharatlar ve malzemeler, kişisel tercihlere göre değiştirilebilir.

    Köstebek pastanın portakallı sosu nasıl yapılır?

    Portakallı sos için gerekli malzemeler: 2 su bardağı portakal suyu; 2 yemek kaşığı toz şeker; 2 yemek kaşığı nişasta. Hazırlanışı: 1. Tencereye portakal suyunu, nişastayı ve şekeri alın. 2. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. 3. Ocağı kapatıp soğumaya bırakın. Portakallı sos tarifi için ayrıca şu siteler de kullanılabilir: nefisyemektarifleri.com; hdabla.tr.

    Buffalo kanat sosu nasıl yapılır?

    Buffalo kanat sosu için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı; 1/2 su bardağı acı sos; 1 yemek kaşığı bal veya toz şeker; 1 çay kaşığı tuz. Hazırlanışı: 1. Tereyağını bir tavada eritin. 2. Üzerine acı sosu, balı ve tuzu ekleyip karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Bu sos, tavuk kanatları ile karıştırılarak servis edilir. Alternatif olarak, ev yapımı buffalo sosu için şu malzemeler kullanılabilir: 50 ml sızma zeytinyağı; 50 ml soya sosu; 2 yemek kaşığı sirke; 1 çay kaşığı acı sos; 2 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı toz şeker; Yeterince tuz ve karabiber; Bir miktar rendelenmiş taze zencefil. Hazırlanışı: 1. Tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırın. 2. İsterseniz et veya tavuk ile harmanlayıp pişirebilir, isterseniz de pişirdiğiniz yemeği bu sosa bandırabilirsiniz.

    3 peynirli tortelli sosu nasıl yapılır?

    Üç peynirli tortellini sosu için gerekli malzemeler: 2 su bardağı krema; 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz; Tuz; Beyaz biber. Hazırlanışı: 1. Kremayı bir sos tenceresine alın. 2. Ceviz, tuz ve baharatları ilave edip ısıtın. 3. Suyunu süzdüğünüz makarnayı sos tenceresine ilave edip karıştırın. 4. Ceviz ile süsleyerek sıcak servis yapın. Alternatif bir sos tarifi: 250 gram tortellini; 1 kavanoz kurutulmuş ve dilimlenmiş domates; 50 gram parmesan peyniri; Natürel sızma zeytinyağı; Deniz tuzu ve karabiber. Hazırlanışı: 1. Bol miktarda kaynar suya tuz ekleyip tortellini'yi ilave edin ve paketteki tarife göre haşlayın. 2. Tortellini'yi pakette önerilen süreden 2 dakika önce süzün ve bir tavaya alın. 3. Tavaya biraz makarna suyu ilave edin ve kurutulmuş domatesleri ekleyin. 4. Sos makarna içinde eşit şekilde dağılana ve lezzetleri birbirine geçene kadar iyice karıştırın. 5. Üzerine natürel sızma zeytinyağı gezdirerek servis edin.

    Afrika sosu nasıl yapılır?

    Afrika mutfağına özgü bazı sosların tarifleri: Chermoula Sos: 2 demet kişniş ve 1 demet maydanoz yıkayın, ince ince doğrayın. 3-4 diş sarımsağı tuzla birlikte havanda püre haline getirin. Dövülmüş sarımsakları doğradığınız yeşilliklerle karıştırın, üzerine yarım su bardağı zeytinyağı ve taze sıkılmış limon suyu ekleyin. Baharatları ekleyip karıştırın. Peri Peri Sos: 2 kırmızı soğan, 1 baş sarımsak, 1 su bardağı Afrika kuş gözü biberi, 2 adet kırmızı dolmalık biber, 3 domates, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 limon suyu ve kabuğu, 1/3 bardak beyaz sirke, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz karabiber, 2 defne yaprağı ve 1 yemek kaşığı kuru kekiği mutfak robotunda pürüzsüz kıvama gelene kadar çekin. Robotto macun kıvamına gelen malzemeleri geniş bir tencereye aktarın ve 20 dakika pişirin. Sosun tuzu ve şekeri pişirme esnasında ekleyin. Harissa Sos: Kurutulmuş biber ve bol baharat kullanarak yapılır. Afrika soslarının tam tarifleri için ilgili kaynaklara başvurulabilir.

    Tekin Öztanın yılbaşı hindi sosu nasıl yapılır?

    Tahir Tekin Öztan'ın yılbaşı hindi sosunun nasıl yapıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, yılbaşı hindisi pişirirken kullanılabilecek bazı sos tarifleri şu sitelerde bulunabilir: lezzet.com.tr. yemek.com. nefisyemektarifleri.com. Ayrıca, YouTube'da "Yılbaşı Hindisi Nasıl Servis Edilir? Hindi Sosu Nasıl Yapılır?" başlıklı bir video mevcuttur.

    En güzel tavuklu köfte sosu nasıl yapılır?

    En güzel tavuklu köfte sosu için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 4 adet büyük boy rendelenmiş domates; 2 diş rendelenmiş sarımsak; 1 tatlı kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı kırmızı toz biber; 1 çay kaşığı karabiber; 2 yemek kaşığı sana margarin; 1/2 çay bardağı su. Hazırlanışı: 1. Derin bir tencereye margarini alın ve eritin. 2. Rendelenmiş sarımsakları ilave ederek hafifçe soteleyin. 3. Domates salçasını ekleyin. 4. Rendelenmiş domatesleri ve suyu ilave edin. 5. Tüm baharatları ekleyin ve kıvam alana kadar 10-15 dakika karıştırarak pişirin. Sos, tavuk köftelerinin üzerine gezdirilerek servis edilebilir.

    İstiridyenin en güzel sosu nasıl yapılır?

    İstiridye sosu yapmak için gerekli malzemeler: 2 bardak istiridye sıvısı (taze veya konserve istiridyelerden); yarım su bardağı soya sosu; yarım su bardağı şeker; çeyrek su bardağı su; 1 yemek kaşığı mısır nişastası; 1 yemek kaşığı bitkisel yağ; 3 diş sarımsak (kıyılmış). Hazırlanışı: 1. Bitkisel yağı bir tencerede orta ateşte ısıtın. 2. Kıyılmış sarımsağı tencereye ekleyin ve kokusu çıkana kadar pişirin. 3. Küçük bir kapta, mısır nişastası ve suyu birlikte çırpın. 4. İstiridye sıvısı, soya sosu, şeker ve mısır nişastası karışımını tencereye ekleyin ve birleştirmek için karıştırın. 5. Sosu kaynatın, ardından ısıyı azaltın ve 10-15 dakika daha sos kalınlaşana kadar pişirin. 6. Süre sonunda sosu ateşten alın ve soğumaya bırakın. Hazır olan istiridye sosunu temiz, sterilize edilmiş bir cam şişede, buzdolabında saklayabilirsiniz. İstiridye sosunu yaparken, yüksek ısıda pişirmekten kaçınılmalıdır; bu, sosun acılığını artırabilir. İstiridye sosu, Asya mutfağında yaygın olarak kullanılan, et ve sebze yemeklerinde, noodle üzerinde veya daldırma sosu olarak tüketilen bir sostur.