Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Midyenin en güzel sosunu yapmak için birkaç farklı tarif bulunmaktadır:
- Köri Soslu Midye Tarifi:
- Malzemeler: 250 gr midye, 40 ml su, 20 gr tereyağı, 2 arpacık soğan, 2 diş sarımsak, 1/2 çay kaşığı köri, 3 yemek kaşığı krema, 1 silme tatlı kaşığı un, tuz, karabiber, 3 dal ince kıyılmış maydanoz 1.
- Yapılışı: Midyeler yıkanır ve temizlenir. Tereyağı tavada eritilir, soğan kavrulur, sarımsak ve köri eklenir. Un ve krema eklenerek pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Su ve midyeler ayrı bir tencerede pişirilir, midyeler süzülerek soslu tavaya alınır ve birlikte 5 dakika pişirilir, maydanoz serpilerek servis edilir 1.
- Safranlı Midye Sosu Tarifi:
- Malzemeler: 900 gr midye, 150 gr arpacık soğanı, 2 tereyağı, 2 sarımsak, 10 gr mısır unu, 300 gr safran, 1/2 limon suyu, 1 yumurta sarısı 2.
- Yapılışı: Midyeler tencereye konur, beyaz şarap ve arpacık soğan ilave edilir, kapak kapatılıp yüksek ateşte 5-10 dakika pişmeye bırakılır. Midyeler açıldığı zaman tencereden alınır, kalan su bir tavaya aktarılır ve yarısı buharlaşana kadar çektirilir. Midye içleri de eklenerek sos kalınlaşıncaya kadar çektirilir, en son limon suyu ve yumurta sarısı konur, servis edilir 2.
- Limonlu Soslu Midye Tarifi:
- Malzemeler: 1 kg taze midye, 3 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1/4 su bardağı maydanoz, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber 3.
- Yapılışı: Midyeler yıkanır, bir tencereye konur ve üzerine 1 su bardağı su eklenir, kapak kapatılıp orta ateşte 5-7 dakika pişirilir. Midyeler açıldığında ocaktan alınır ve bir kasede limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, ince doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber karıştırılarak hazırlanan sos üzerine gezdirilir, sıcak servis yapılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: