Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Afrika mutfağına özgü bazı sosların tarifleri:
- Chermoula Sos:
- Peri Peri Sos:
- 2 kırmızı soğan, 1 baş sarımsak, 1 su bardağı Afrika kuş gözü biberi, 2 adet kırmızı dolmalık biber, 3 domates, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 limon suyu ve kabuğu, 1/3 bardak beyaz sirke, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz karabiber, 2 defne yaprağı ve 1 yemek kaşığı kuru kekiği mutfak robotunda pürüzsüz kıvama gelene kadar çekin 3.
- Robotto macun kıvamına gelen malzemeleri geniş bir tencereye aktarın ve 20 dakika pişirin 3.
- Sosun tuzu ve şekeri pişirme esnasında ekleyin 3.
- Harissa Sos:
- Kurutulmuş biber ve bol baharat kullanarak yapılır 5.
Afrika soslarının tam tarifleri için ilgili kaynaklara başvurulabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: