Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Afrika mutfağına özgü iki popüler sos tarifi:
- Peri Peri Sos (Piri Piri Sos) 1:
- Malzemeler: 2 kırmızı soğan, 1 baş sarımsak, 1 su bardağı Afrika kuş gözü biberi veya muadili, 2 kırmızı dolmalık biber, 3 domates, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 limon suyu ve kabuğu, 1/3 bardak beyaz sirke, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz karabiber, 2 defne yaprağı, 1 yemek kaşığı kuru kekik, 1 yemek kaşığı füme pul kırmızı biber 1.
- Yapılışı: Tüm malzemeler mutfak robotunda pürüzsüz kıvama gelene kadar çekilir 1. Ardından geniş bir tencereye alınıp 20 dakika pişirilir 1. Pişme süresince malzemeler sık sık karıştırılır 1. Sosun tuzu, şekeri pişme esnasında eklenir 1. Hazır olduğunda cam kavanoz veya şişelere aktarılır 1.
- Harissa Sos 2:
- Malzemeler: 10 kırmızı biber, 5 diş sarımsak, 2 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı toz kişniş, 2 çay kaşığı toz kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, zeytinyağı, 1-2 yemek kaşığı limon suyu 2.
- Yapılışı: Kırmızı biberlerin çekirdekleri çıkarılır ve 30 dakika kaynar suda bekletilir 2. Daha sonra biberler, sarımsak, tuz, kişniş, kimyon ve karabiber ile birlikte bir mutfak robotuna veya blendera konur ve iyice püre haline gelene kadar karıştırılır 2. Yavaş yavaş zeytinyağı eklenir ve kıvamı kremamsı olana kadar karıştırmaya devam edilir 2. Son olarak limon suyu eklenir ve bir kez daha karıştırılır 2. Sos, hava geçirmez bir kaba alınıp buzdolabında saklanır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: