Evde sebzeli güveç pişirmek için gerekli malzemeler: 500 gr kuşbaşı et; 2 patates; 1 kabak; 1 patlıcan; 4 yemek kaşığı yeşil fasulye; 4 yemek kaşığı bamya; 1 soğan; 3 sivri biber; 3 domates; 1 yemek kaşığı sıvı yağ; 1/2 yemek kaşığı tuz; 3 diş sarımsak. Hazırlanışı: 1. Patates, patlıcan ve kabakları küp şeklinde doğrayın. 2. Soğanları ince ince kıyın. 3. Domatesleri şerit kesin. 4. Küp şeklinde doğranmış patatesleri güvecin içine yerleştirerek üzerine etleri koyun. 5. Sırasıyla fasulye, kabak, patlıcan, bamya, sivri biber, soğan, sarımsak ve yağı ilave edin. 6. Tuz serpip, şerit halinde kesilen domates dilimleriyle üzerini örtün. 7. 1,5 su bardağı sıcak su ilave edin. 8. Üzerine yağlı kağıt kapatıp, kapağıyla birlikte fırında 1,5 saat pişirin. Sebzeli güveç tarifine farklı sebzeler de eklenebilir.