En lezzetli kanat sosu için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 1 kg tavuk kanat - 2 yemek kaşığı yoğurt - Yarım çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı - 2 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı salça - Nane, kekik, toz biber, karabiber, kimyon, tuz Hazırlanışı: 1. Tavuk kanatlarını yıkayıp derin bir kaba alın. 2. Sıvıyağ, yoğurt, salça, nane, kekik, toz biber, karabiber, kimyon, kekik ve tuzu ekleyip karıştırın. 3. Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyerek karışıma ekleyin ve tüm malzemeleri kaşıkla iyice karıştırın. 4. Hazırladığınız sosa tavuk kanatlarını ilave edip güzelce bulayın. 5. Üzerini streç film veya kapakla kapatıp buzdolabında en az 1 saat bekletin. 6. Marine olan tavuk kanatlarını ister mangalda, ister döküm tavada pişirin. Alternatif olarak, fırında pişirmek için sosun üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp 175°C fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin.