Nohut dürümün sosu için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: Haşlanmış nohut. Zeytinyağı. Tatlı toz kırmızı biber. Toz kimyon. Üzüm pekmezi. Üzüm sirkesi. Yapılışı: 1. Bir kasede nohutları, zeytinyağının yarısı, toz kırmızı biber, toz kimyon ve bir miktar tuz ile harmanlayın. 2. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, nohutlar altın rengini alıp kıtır olana kadar pişirin. 3. Fırından çıkardığınız nohutlar soğuduktan sonra 3/2’sini rondoda çekin. 4. Ayrı bir kasede üzüm pekmezini, sirkeyi, kalan zeytinyağını, kimyon tohumlarını ve arzunuza göre bir miktar tuzu karıştırın. 5. Rondoda çektiğiniz nohutları bu karışıma ekleyip karıştırın. Bu sos, tatlı-ekşi lezzetiyle bebek ıspanak, roka ya da maskolin yeşillikleri gibi aroması güçlü otlar ile uyum sağlar.