Buradasın
En güzel fırında et sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel fırında et sosu için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir:
Malzemeler:
- 5-6 dilim dana eti (but, sırt veya antrikot) 1
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1
- 1-1,5 yemek kaşığı domates salçası 1
- 1 adet soğan 1
- 2 diş sarımsak 1
- 3-4 adet havuç 1
- 4-5 adet patates 1
- 3 su bardağı su veya et suyu 1
- 1 tatlı kaşığı sebze tozu 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta 1
- 2-3 dal taze kekik 1
Hazırlanışı:
- Etleri kızgın tavada sıvı yağ ile arkalı önlü kızartın ve tavadan alın 1.
- Döküm tencerenin içerisine ince doğranmış patates ve havuçları yerleştirin 1.
- Etleri tenceredeki patates ve havuçların aralarına yerleştirin 1.
- Etleri kızarttığınız tavanın içerisine tereyağı, salça ve ikiye bölünmüş soğanı ekleyip, kavurun 1.
- Bir kase dolu suyun içine 1 yemek kaşığı dolusu nişasta ekleyip karıştırıp, tavaya dökün 1.
- Tuz, karabiber, sebze tozu, pulbiber ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırıp kaynamaya bırakın 1.
- Sosu etlerin üzerine gezdirin, varsa 1-2 dal taze kekik ekleyin 1.
- Tencerenin kapağını kapatıp önceden ısıtılmış fırında 160-170 derecede yaklaşık 1-1,5 saat pişirin 1.
- Sosu ile beraber sıcak sıcak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: