Buradasın
Yoğurtlu tantuni sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurtlu tantuni sosu için gerekli malzemeler:
- 1 kase süzme yoğurt 1;
- 1-2 diş sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1.
Hazırlanışı:
- Tereyağını eritip içine kırmızı toz biberi ekleyin, harmanlayın ve ocaktan alın 1.
- Süzme yoğurdu sarımsakla çırpın 1.
Bu sos, yoğurtlu tantuni servisinde kullanılır 1.
Yoğurtlu tantuni için et tantuni malzemeleri de gereklidir:
- 600 gram dana tranç veya yağsız dana eti 1;
- 1 çay bardağı yemeklik yağ (orijinal tantunide pamuk yağı kullanılır) 1;
- Kırmızı toz biber 1.
Hazırlanışı:
- Eti ince ince jülyen şeklinde doğrayın ve kendi suyunda haşlayın 1.
- Haşlanmış etleri tavaya alıp ara ara çevirerek pişirin 1.
- Üzerine kırmızı toz biber ve biraz su ekleyin 1.
- Lavaşları tavada ısıtın 1.
- Lavaşın içine et, soğan, maydanoz, domates gibi malzemeleri koyup dürüm şeklinde sarın 1.
- Hazırlanan dürümü 2 parmak kalınlığında kesip servis tabağına alın ve üzerine yoğurtlu sosu gezdirin 1.
- Son olarak, eritilmiş tereyağı ve kırmızı toz biberi ekleyip servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: