Buradasın
Tekin Öztanın yılbaşı hindi sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tekin Öztan'ın yılbaşı hindi sosu tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı tereyağı 14
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) un 1
- 1 su bardağı hindi pişerken bıraktığı su ve yağ 1
- 1,5 bardak su (tercihen tavuk suyu) 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1
- 1 çay kaşığı kekik 1
Yapılışı:
- Tereyağını bir sos tenceresinde eritin 1.
- Unun üzerine ekleyerek kavurmaya başlayın 1.
- Spatulayla karıştırarak kavurmaya devam edin, karışım kahverengileşmeye başlayınca üzerine hindi pişerken bıraktığı su ve yağ karışımını ekleyin 1.
- Hafifçe karıştırıp ısındıktan sonra üzerine suyu ekleyin 1.
- Su kaynayıp karışım kıvam almaya başladıktan sonra kısık ateşe alın ve 10 dakika kadar kıvamının yoğunlaşması için pişmeye bırakın 1.
- Ocaktan almadan önce tuz oranını kontrol edin ve gerekliyse ekleme yapın 1.
- Kalan baharatları ekledikten sonra güzelce karıştırın ve ocaktan alın 1.
- Fırında hindiyle birlikte sıcak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: