Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kapuskayı en güzel yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1/2 kilogram lahana 1;
- 1 adet kuru soğan 15;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 15;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 çay kaşığı tuz 15;
- 1 çay kaşığı karabiber 15;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 15.
Yapılışı:
- Lahanaları ince ince doğrayın 15.
- Yağda küp şeklinde doğranmış soğanı kavurun 15.
- Lahanaları ve salçayı ilave ederek on dakika boyunca kavurun 15.
- Hizasına kadar su ekleyerek pişmeye bırakın 15.
- Kapuska yemeği hazır 1.
Püf noktaları:
- Lahana seçerken sarma yapmak için bastırınca yumuşak olan lahanalar, yemek yapmak için ise sert olan lahanalar tercih edilebilir 1.
- Lahanları isterseniz bir süre haşlayıp blanch edebilirsiniz yemeği pişirmeden önce 1.
- Tarife başlamadan önce lahanaları tuzla ovun ve 10 dakika bekletin, ardından bol su ile durulayın 5.
- Soğanların diri kalmasını önlemek için, tarife başlarken kabuğunu soyup rendeleyebilirsiniz 5.
- Yemeği pişirirken içerisine birkaç damla limon sıkabilirsiniz 5.
Kapuska, genellikle et ile birlikte hazırlansa da pirinç, bulgur, nohut gibi bakliyatlar eklenerek de zenginleştirilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: