Buradasın
Kereviz en güzel nasıl pişirilir zeytinyağlı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağlı kereviz pişirmek için aşağıdaki tarif kullanılabilir:
Malzemeler:
- 2 adet kereviz 12;
- 2 adet havuç 12;
- 2 adet patates 2;
- 1 adet kuru soğan 2;
- Yarım limonun suyu 2;
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 tatlı kaşığı şeker 2;
- Dereotu 2.
Hazırlanışı:
- Kerevizleri soyup doğrayın ve limonlu suda bekletin 12.
- Kuru soğanı doğrayıp yağda kavurun 2.
- Havuçları ekleyip kavurmaya devam edin 2.
- Doğradığınız patatesleri ekleyin 2.
- Üzerine gelinceye kadar soğuk su koyun, tuz ve şekeri ekleyip 10 dakika kaynatın 2.
- Kerevizleri tencereye ekleyin, arzu ederseniz yarım limon suyunu sıkın 2.
- Su az gelirse ilave edin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin 2.
- Ocaktan indirdikten sonra ince kıydığınız dereotunu ekleyip karıştırın 2.
- Tencerenin ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: