Buradasın
Çükunduru yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çükündür yemeği iki farklı tarifle yapılabilir:
- Çükündür Haşlaması (Gerede Bolu) 1:
- Malzemeler: 2 adet çükündür (kırmızı pancar), 2 lt su, 200 gr yoğurt, ¼ bağ maydanoz 1.
- Yapılışı: Temizlenmiş pancarlar yaklaşık 2 litre suda 3-4 saat haşlanır 1. Haşlanan pancarlar sudan alınarak dışları soyulur ve dilimler haline getirilerek tabaklara dizilir 1. Üzerine yoğurt dökülür ve maydanoz gibi yeşillikler konarak süslendikten sonra servis yapılır 1.
- Çükündür Mancarı (Zonguldak) 23:
- Malzemeler: 125 gram kıyılmış kuru soğan, 100 gram pazı, 100 gram ısırgan otu, 100 gram kırmızı mancar (pancar), 100 gram ıspanak, 200 gram pırasa, 50 gram kalın bulgur, 50 gram domates salçası, 70 gram sıvı yağ, 10 gram tuz, 10 gram karabiber, 1200 gram sıcak su 23.
- Yapılışı: Büyük bir tencereyi ocağa koyarak ısıttıktan sonra sıvı yağı ve soğanları ekleyin 23. Soğanlar renk değiştirmeye başlayınca önceden yıkanmış ve doğranmış sebzeleri de ilave edip, kısık ateşte bitkiler sularını kaybedene kadar pişirin 23. Üzerine bulguru serpip karıştırın 23. Salçayı, tuzu ve karabiberi sıcak suda karıştırarak tencereye ekleyin 23. Kısık ateşte yeşillikler yumuşayana kadar pişirin 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: