• Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Araka, kabuklu bezelye yemeği olarak da bilinir 2.
    Araka yemeği için gerekli malzemeler:
    • 500 g araka (kabuklu bezelye) 2;
    • 2 kuru soğan (küp küp doğranmış) 2;
    • 1 adet taze kırmızı biber (doğranmış) 2;
    • 2 adet küçük havuç (yuvarlak dilimlenmiş) 2;
    • 1 çorba kaşığı domates salçası 2;
    • yarım kahve fincanı ayçiçek yağı 2;
    • 1 çay kaşığı tuz 2;
    • 2,5 su bardağı su 2.
    Araka yemeğinin yapılışı:
    1. Arakaların kılçıklarını ayıklayın 2.
    2. Tencereye sıvı yağ koyarak soğan, havuç ve kırmızı biberi kavurun 2.
    3. Salça ilave edip kavrulma işlemine devam edin 2.
    4. Bezelyeleri ekleyip suyu koyun 2.
    5. Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde oluşan köpükleri alın 2.
    6. Tuz ekleyin ve 15 dakika sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz 2.
    Ayrıca, etli ve kıymalı araka yemeği tarifleri de bulunmaktadır 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Araka nedir?

    Araka, iri taneli bezelye anlamına gelir. Ayrıca, "araka" ile ilgili şu bilgiler de mevcuttur: Kullanım alanı: Kabuklu bezelye yemeği olarak da bilinir. Kökeni: Rumca dilindendir. Olgunlaşma: Bezelye taze hasat edildiğinde "araka" olarak adlandırılır, daha olgunlaşıp kurutulduğunda ise "bezelye" denir.

    Araka'nın neyi meşhur?

    Araka, özellikle modern Türk mutfağı ve mevsimlik ürünlerle hazırlanan yemekleriyle ünlüdür. Meşhur bazı yemekleri: Araka ezmesi ve armut ile servis edilen kekik soslu sultani bezelye; Zeytinyağlı kereviz; Mercimek, havuç ve karnabaharlı pırasa; Maydanoz yağında isli peynir; Taze baharatlı tabule salatası ile gelen minekop. Ayrıca, restoranın kendi bahçesinde mevsimine göre sebze ve otlar yetiştirildiği bilinmektedir.