Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Araka, kabuklu bezelye yemeği olarak da bilinir 2.
Araka yemeği için gerekli malzemeler:
- 500 g araka (kabuklu bezelye) 2;
- 2 kuru soğan (küp küp doğranmış) 2;
- 1 adet taze kırmızı biber (doğranmış) 2;
- 2 adet küçük havuç (yuvarlak dilimlenmiş) 2;
- 1 çorba kaşığı domates salçası 2;
- yarım kahve fincanı ayçiçek yağı 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 2,5 su bardağı su 2.
Araka yemeğinin yapılışı:
- Arakaların kılçıklarını ayıklayın 2.
- Tencereye sıvı yağ koyarak soğan, havuç ve kırmızı biberi kavurun 2.
- Salça ilave edip kavrulma işlemine devam edin 2.
- Bezelyeleri ekleyip suyu koyun 2.
- Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde oluşan köpükleri alın 2.
- Tuz ekleyin ve 15 dakika sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: