• Buradasın

    En güzel mücber nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel mücver yapımı için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz:
    Malzemeler:
    • 4 adet kabak 1
    • 4 dal taze soğan 1
    • 4-5 dal taze nane 1
    • ¼ bağ dereotu 1
    • ¼ bağ maydanoz 1
    • 3 adet yumurta 1
    • 1 paket kabartma tozu 1
    • 4-5 yemek kaşığı un 1
    • Tuz, karabiber 1
    • Kızartmak için ayçiçek yağı 1
    Yapılışı:
    1. Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın 13.
    2. Taze soğan, taze nane, dereotu ve maydanozu ince kıyıp kabaklar üzerine ekleyin 1.
    3. Yumurta ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın 1.
    4. Unu yavaş yavaş ekleyip kıvama gelene kadar karıştırın 1.
    5. Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın 1.
    6. Tavanızı ocağa alın ve ayçiçek yağı koyup ısıtın 1.
    7. Isınan yağınızın içerisine mücver harcınızdan 1 yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar koyarak pişirin 1.
    8. Mücverlerinizin her iki tarafı da iyice kızarana kadar pişirin 1.
    9. Mücverleri kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın ve fazla yağından arındırın 1.
    10. Süzme yoğurdunuzu bir servis kasesine alın ve üzerine limon kabuğu rendesi serpiştirip servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Mücberse hangi sos yakışır?

    Mücverin yanına yakışabilecek bazı soslar şunlardır: 1. Yoğurtlu Sos: Sade yoğurt, sarımsaklı yoğurt veya maydanozlu yoğurtlu sos. 2. Domates Sosu: Domates, sarımsak, soğan ve baharatlarla hazırlanan sos. 3. Acı Sos: Acı biber sosu veya kimchi sosu gibi baharatlı soslar. 4. Zeytinyağı ve Limon Sosu: Taze sıkılmış limon suyu ve zeytinyağı karışımı. Ayrıca, mayonez bazlı soslar da mücverle birlikte tercih edilebilir.

    Fırında pazılı mücber nasıl yapılır?

    Fırında pazılı mücver yapmak için gerekli malzemeler: yarım kg pazı; yarım demet maydanoz; yarım demet dereotu; 4 dal taze soğan; 6-7 dal nane; 1 çay bardağı rendelenmiş tuzsuz beyaz peynir; 2 adet yumurta; 4 yemek kaşığı un; yarım çay bardağı ayçiçek yağı; tuz, pul biber, karabiber. Yapılışı: 1. Pazı yapraklarını kıyıp derin bir kaba alın. 2. İçine kıyılmış maydanoz, dereotu, taze soğan ve nane ilave edin. 3. Peynir, yumurta, un, ayçiçek yağı, tuz, pul biber ve karabiberi katıp tüm malzemeyi iyice karıştırın. 4. Küçük tart kalıplarına pay edin ve ortalarına birer kiraz domates yerleştirin. 5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. 6. Sıcak olarak servis yapın.

    Pırasalı mücber nasıl yapılır meze?

    Pırasalı mücver yapımı için gerekli malzemeler: 3-4 dal pırasa; bir avuç dolusu maydanoz ve dereotu; 3 yumurta; 1 su bardağı dinkel (kızıl buğday) unu veya tam buğday unu; 1 su bardağı kaşar peyniri (veya istenilen herhangi bir peynir); 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 paket kabartma tozu; 1 dolu tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tutam karabiber; 1 tatlı kaşığı susam. Yapılışı: 1. Pırasayı ince ince doğrayın. 2. Pişireceğiniz kabın dibine birkaç damla zeytinyağı döküp yayın. 3. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin, üzeri iyice kızarana kadar ortalama 20 dakika pişirin. 4. Yanına sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Bu tarif, ana yemek olarak tüketilebileceği gibi meze olarak da sunulabilir.

    Mücber yumurtasız olur mu?

    Evet, mücver yumurtasız olarak da yapılabilir. Yumurtasız mücver tarifi için gerekli malzemeler: yarımşar demet maydanoz, dereotu ve soğan; 1 adet kırmızı biber; 1 adet çarliston biber; 1'er adet havuç ve patates; 1'er çay kaşığı karabiber ve nane; yarım çay kaşığı kimyon; 3 çorba kaşığı un; 2 çorba kaşığı yoğurt; 2 çay kaşığı kabartma tozu; 1 çorba kaşığı sirke; 2 çay kaşığı tuz; kızartmak için sıvıyağ. Hazırlanışı: Tüm malzemeler karıştırılıp, kızgın sıvıyağda önlü arkalı kızartılır.