• Buradasın

    En güzel mücber nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A sunlit Turkish kitchen with a wooden table displaying freshly grated zucchini, chopped herbs, and golden-brown mücver sizzling in a pan, surrounded by vibrant green parsley and a bowl of creamy yogurt.
    En güzel mücver tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • 3 adet kabak 24;
    • 2 adet yumurta 24;
    • 1 çay bardağı un 2;
    • 6 dal taze soğan 2;
    • Yarım demet dereotu 2;
    • 1,5 çay kaşığı tuz 2;
    • 1 çay kaşığı karabiber 2;
    • Yarım su bardağı sıvı yağ (mücveri kızartmak için) 2.
    Yapılışı:
    1. Bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin 2.
    2. Rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın 2.
    3. Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, yumurtayı, taze soğanı, dereotunu, tuzu, karabiberi ve unu birleştirin 2.
    4. Tüm malzemeler macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın 2.
    5. Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayıp tavaya dökün 2.
    6. Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın 2.
    7. Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin 2.
    Ayrıca, mücver fırında da pişirilebilir 14. Fırında pişirmek için harcın çok cıvık olmaması ve üzerine az miktarda zeytinyağı gezdirilmesi önerilir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pırasalı mücber nasıl yapılır meze?

    Pırasalı mücver yapımı için gerekli malzemeler: 3-4 dal pırasa; bir avuç dolusu maydanoz ve dereotu; 3 yumurta; 1 su bardağı dinkel (kızıl buğday) unu veya tam buğday unu; 1 su bardağı kaşar peyniri (veya istenilen herhangi bir peynir); 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 paket kabartma tozu; 1 dolu tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tutam karabiber; 1 tatlı kaşığı susam. Yapılışı: 1. Pırasayı ince ince doğrayın. 2. Pişireceğiniz kabın dibine birkaç damla zeytinyağı döküp yayın. 3. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin, üzeri iyice kızarana kadar ortalama 20 dakika pişirin. 4. Yanına sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Bu tarif, ana yemek olarak tüketilebileceği gibi meze olarak da sunulabilir.

    Fırında pazılı mücber nasıl yapılır?

    Fırında pazılı mücver yapmak için gerekli malzemeler: yarım kg pazı; yarım demet maydanoz; yarım demet dereotu; 4 dal taze soğan; 6-7 dal nane; 1 çay bardağı rendelenmiş tuzsuz beyaz peynir; 2 adet yumurta; 4 yemek kaşığı un; yarım çay bardağı ayçiçek yağı; tuz, pul biber, karabiber. Yapılışı: 1. Pazı yapraklarını kıyıp derin bir kaba alın. 2. İçine kıyılmış maydanoz, dereotu, taze soğan ve nane ilave edin. 3. Peynir, yumurta, un, ayçiçek yağı, tuz, pul biber ve karabiberi katıp tüm malzemeyi iyice karıştırın. 4. Küçük tart kalıplarına pay edin ve ortalarına birer kiraz domates yerleştirin. 5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. 6. Sıcak olarak servis yapın.

    Mücberse hangi sos yakışır?

    Mücverin yanına yakışabilecek bazı soslar şunlardır: 1. Yoğurtlu Sos: Sade yoğurt, sarımsaklı yoğurt veya maydanozlu yoğurtlu sos. 2. Domates Sosu: Domates, sarımsak, soğan ve baharatlarla hazırlanan sos. 3. Acı Sos: Acı biber sosu veya kimchi sosu gibi baharatlı soslar. 4. Zeytinyağı ve Limon Sosu: Taze sıkılmış limon suyu ve zeytinyağı karışımı. Ayrıca, mayonez bazlı soslar da mücverle birlikte tercih edilebilir.

    Mücber yumurtasız olur mu?

    Evet, mücver yumurtasız olarak da yapılabilir. Yumurtasız mücver tarifi için gerekli malzemeler: yarımşar demet maydanoz, dereotu ve soğan; 1 adet kırmızı biber; 1 adet çarliston biber; 1'er adet havuç ve patates; 1'er çay kaşığı karabiber ve nane; yarım çay kaşığı kimyon; 3 çorba kaşığı un; 2 çorba kaşığı yoğurt; 2 çay kaşığı kabartma tozu; 1 çorba kaşığı sirke; 2 çay kaşığı tuz; kızartmak için sıvıyağ. Hazırlanışı: Tüm malzemeler karıştırılıp, kızgın sıvıyağda önlü arkalı kızartılır.