• Buradasın

    En güzel ıspanak yemeği nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel ıspanak yemeğini pişirmek için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
    Malzemeler:
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1
    • 1 kahve fincanı pirinç 1
    • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası 1
    • 1 tepeleme tatlı kaşığı biber salçası 1
    • 500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş) 1
    • 2 su bardağı sıcak su 1
    • 2 diş sarımsak 1
    • 1 adet kuru soğan 1
    • 1 çay kaşığı tuz 1
    • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 1
    • Pulbiber, karabiber 1
    Hazırlanışı:
    1. Bir tencereye zeytinyağını alın ve yemeklik doğramış olduğunuz soğanı ekleyerek kavurmaya başlayın 1.
    2. Soğanlar renk almaya başladığında içerisine salçayı ekleyin ve salçanın kokusu çıkana dek kavurun 1.
    3. Sarımsakları da rendeledikten biraz kavrulduktan sonra üstüne ıspanakları ekleyin 1.
    4. Ispanaklar suyunu salıp tekrar çekmeye başladığında yıkanmış pirinci ilave edin ve sıcak suyu da ekledikten sonra, baharatları ekleyip, ocağın altını kısın, kapağını kapatın ve pişmeye bırakın 1.
    5. Yaklaşık 15 dakika sonunda pişip pişmediğini kontrol edin 1.
    6. Piştikten sonra nar ekşisini ekleyerek yemeğinizi ekşili bir tatla servis edebilirsiniz 1.
    Ispanak yemeği, yanına yoğurt veya cacık eklenerek de servis edilebilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yumurtalı ıspanak nasıl yapılır?

    Yumurtalı ıspanak yapımı için gerekli malzemeler: 250 gram ıspanak; 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 adet kuru soğan; 2 adet yumurta; 1/2 çay kaşığı karabiber; 1/2 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı kırmızı toz biber. Yapılışı: 1. Soğanı yemeklik doğrayın ve yağ eklediğiniz sahanda kavurun. 2. Üzerine ıspanakları ekleyip kavurmaya devam edin. 3. Baharatları ve tuzu ekleyin. 4. Ispanaklar yumuşadıktan sonra yumurtaları kırmak için boşluk açın ve o boşluklara yumurtaları kırın. 5. 5 dakika bu şekilde pişirin. 6. Üzerine kırmızı biber serpip servis edebilirsiniz.

    Borani ve ıspanak yemeği aynı mı?

    Borani ve ıspanak yemeği aynı değildir, ancak borani, ıspanaklı olarak da yapılabilen bir yemek çeşididir. Borani, genel olarak yoğurt, ıspanak ve diğer malzemelerle yapılan bir İran mezesi olarak bilinir. Ispanak yemeği ise, sadece ıspanak kullanılarak yapılan ve genellikle sarımsak, soğan ve zeytinyağı gibi malzemelerle hazırlanan bir yemektir.

    Yoğurtla ıspanak nasıl değerlendirilir?

    Yoğurtla ıspanak çeşitli şekillerde değerlendirilebilir: 1. Yoğurt Soslu Ispanak Salatası: Ispanağı yıkayıp doğradıktan sonra bir kaba alın, üzerine rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyip elinizle ovuşturun. Salatayı servis tabağına koyup cevizle süsleyerek servis edin. 2. Ispanaklı Yoğurtlama: Bir tavaya aldığınız zeytinyağında ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun, üzerine yıkadığınız ve doğradığınız ıspanakları ekleyip kavurun. 3. Haşlanmış Ispanak Üzerine Yoğurt: Ispanağı haşlayıp üzerine limon sıkarak veya et ve tavuk yemeklerinin yanında garnitür olarak yoğurtla servis edebilirsiniz.

    En güzel ıspanak borani hangi yöreye ait?

    Ispanak borani yemeğinin Hatay yöresine ait olduğu düşünülmektedir.

    Beşamel soslu ıspanak graten nasıl yapılır?

    Beşamel soslu ıspanak graten yapımı için gerekli malzemeler: 1 kg ıspanak; 15 adet mantar; 2 adet soğan; Tuz, karabiber. Beşamel sos için: 2,5 su bardağı süt; 2 yemek kaşığı un; 3 yemek kaşığı tereyağı. Üzeri için: Rendelenmiş kaşar peyniri. Yapılışı: 1. Ispanakları iyice yıkayıp süzün. 2. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağı eklediğiniz vok tavada soteleyin. 3. Mantarları temizleyip dörde bölün ve soğanlara ekleyip sotelemeye devam edin. 4. Ardından doğranmış ıspanağı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. 5. Tuzu ve baharatları ilave edip karıştırın. 6. Beşamel sos için; tereyağını bir sos tenceresinde eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar hafif kavurun. 7. Sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 8. Pişirdiğiniz ıspanaklı ve mantarlı harcı yağlanmış fırın kabına aktarın. 9. Üzerine beşamel sosu yayın, kaşar peyniri rendesi ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Servis önerisi: Beşamel soslu ıspanak grateni tavuk güveç veya et yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.

    Kıymalı ıspanak yemeğine hangi baharatlar konur?

    Kıymalı ıspanak yemeğine tuz, karabiber ve pul biber gibi baharatlar eklenir.

    Yumurtalı Ispanak kaç dakikada pişer?

    Yumurtalı ıspanak yemeği, 15-20 dakika arasında pişer.