Değişim listelerinde yer alan bazı besinler şunlardır: Süt ve yoğurt grubu: Süt, yoğurt, ayran, kefir. Et grubu: Kırmızı et, tavuk, balık, hindi, yumurta, kuru baklagiller. Ekmek grubu: Ekmek, simit, makarna, pirinç, bulgur. Meyve grubu: Karpuz, kavun, kayısı, kiraz, kivi, limon, mandalina, muz, nar, portakal, şeftali, üzüm. Sebze grubu: Domates, marul, salatalık, biber, maydanoz, yeşil soğan, kuru soğan. Yağ grubu: Sıvı yağ (zeytinyağı, ayçiçek yağı vb.), siyah/yeşil zeytin, avokado, ceviz, badem, fındık, Antep fıstığı, kaju, yer fıstığı, ay çekirdeği. Kurubaklagiller: Nohut, kuru fasulye, barbunya, mercimek, kuru börülce. Değişim listeleri, enerji ve besin ögeleri eşit olan besinlerin aynı grupta toplanması ile oluşturulmuştur.