Tonton tarifi iki farklı şekilde yapılabilir: pasta ve çörek tarifi. Tonton pastası tarifi: 1. Malzemeler: 4 su bardağı süt, 2 kaşık un, 1 kaşık pirinç unu, 2 kaşık nişasta, 1 kaşık hindistan cevizi, 1 paket vanilya, 1 çay bardağı ceviz, 2 paket pötibör bisküvi, 50 gr margarin, 1 adet yumurta, 2 adet muz, 2 adet elma. 2. Yapılışı: 1. Süt, un, nişasta, pirinç unu, vanilya ve yumurtayı iyice çırpın. 2. Koyulaşıncaya kadar pişirin ve ateşten indirir indirmez margarini ekleyin. 3. Karışım biraz soğuyunca mikserle 10 dakika çırpın. 4. Bisküvileri ufak parçalara bölün, muz ve elmaları küçük küçük doğrayıp bisküvilere karıştırın. 5. Bu karışımı çırptığınız kremaya ekleyin. 6. Alüminyum folyo serdiğiniz bir kaseye muzlu kremalı karışımı dökün ve bir gece buzdolabında bekletin. 7. Üzerini fındık ya da cevizle süsleyip servis yapın. Tonton çörek tarifi: 1. Malzemeler: Yarım su bardağı erimiş margarin, yarım su bardağı toz şeker, yarım su bardağı süt, yarım su bardağı yoğurt, 2 adet yumurta, 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu, 10-15 adet kuru kayısı, 1 kahve fincanı kuş üzümü, 1 çay kaşığı tarçın, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un. 2. Yapılışı: 1. Kuru kayısıları küçük küçük doğrayın. 2. Bir kabın içerisine eritilmiş margarin, toz şeker, süt, yoğurt, yumurta, rendelenmiş portakal kabuğu, kuru kayısı, kuş üzümü, tarçın ve kabartma tozunu koyarak karıştırın. 3. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvalayın, toz şekere bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 5. 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.