Latte pastanın kreması için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 4 su bardağı süt - 1 çay bardağı toz şeker - 1 adet yumurta - 2 yemek kaşığı nişasta - 2 yemek kaşığı un - 50 gr tereyağı veya margarin - 1 paket vanilya - 60 gr beyaz çikolata (isteğe bağlı) Yapım Aşamaları: 1. Uygun bir tencereye süt, yumurta, şeker, nişasta ve un alınıp topak kalmayacak şekilde çırpılır. 2. Ocağa alınıp sürekli karıştırılarak pişirilir. 3. Kaynayınca içerisine tereyağı ve vanilya da ilave edilip karıştırılır. 4. Ocaktan alınır ve mikserden geçirilerek daha akışkan bir krema elde edilir. Ayrıca, hazır krem şanti kullanarak da latte pastanın kremasını yapabilirsiniz. Bunun için: - Bir tencereye; sütü, unu, yumurtayı, vanilyayı, şekeri ve latteleri koyup karıştırmanız ve kısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirmeniz gerekmektedir. - Kıvamı olduktan sonra içine tereyağını ekleyip soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpmanız gerekmektedir.