Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıbrıs'ın meşhur pastası (Pamuk Pasta) için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 4 yumurta 12
- 1 çay bardağı şeker 1
- 1 su bardağı ceviz 1
- 1 su bardağı sıvı yağ 1
- 1 su bardağı Hindistan cevizi 1
- 1,5 su bardağı galeta unu 1
- 1 paket kabartma tozu 1
- 1 paket vanilya 1
Şerbeti için:
Kreması için:
- 3 su bardağı süt 1
- 2 yemek kaşığı un 1
- 1 çorba kaşığı nişasta 1
- 1 vanilya
- Çeyrek margarin
- 1 su bardağı süt ve 1 paket krem şanti 1
Yapılışı:
- 4 yumurta ve 1 çay bardağı şekeri çırpın 1.
- Üzerine Hindistan cevizini, galeta ununu, kabartma tozunu, vanilyayı, sıvı yağı döküp karıştırın 1. Daha sonra dövülmüş ceviz içini de katarak katı bir hamur elde edin 1.
- Bu hamuru az yağlanmış borcama döküp kaşıkla her yanına yayın 1.
- 180 derecede 30-35 dakika pişirin 1.
- Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika daha kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın 3.
- Sıcak kekin üzerine ılınmış şerbeti dökün 2.
- Soğadıktan sonra muhallebiyi kekin üzerine yayın ve en üste tekrar Hindistan cevizi serpin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: