Prenses kreması yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı tam yağlı süt; 1/2 su bardağı mısır nişastası; 1/2 bardak pudra şekeri; 3 yumurta sarısı; 2 yemek kaşığı tam yağlı krema (%30 yağ); 3 vanilya çubuğu. Hazırlanışı: 1. Sütü, uzunlamasına ikiye bölünmüş vanilya çekirdekleri ile ısıtın, çıkarılan vanilya tohumlarını sütün içine koyun, kaynatın ve ardından dinlendirin (30 dakika kadar). 2. Geniş bir kapta yumurta sarılarını şekerle beyazlaşana kadar çırpın. 3. Mısır nişastasını ekleyin, karıştırın. 4. Vanilya çubuklarını sütten çıkarın. 5. Çırparken kaynayan sütü sarı-şeker karışımının üzerine dökün. 6. Her şeyi tavaya geri dökün ve çırpmaya devam edin. 7. Krema koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin, çırpıcı tavanın dibinde bir iz bırakmalıdır. 8. İnce bir kabuk oluşmasını önlemek için kremle temas edecek plastik bir filmle yüzeyi kaplayın. 9. Fouet veya daldırma blenderine gidin. 10. Sıvı kremayı bir salata kasesine dökün ve sert bir krem şanti elde edene kadar çırpın. 11. Pastacı kremasını ekleyin ve bir spatula ile yavaşça yukarı ve aşağı doğru karıştırın. 12. Buzdolabında dinlendirin. Prenses kreması, genellikle pastalar, kurabiyeler, pudingler ve diğer tatlılar için kullanılır.