Kızılcıklı pasta yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Kızılcıklı Tart Tarifi: - Malzemeler: 1,25 su bardağı un, 1/2 çay kaşığı tuz, 150 gram küp küp doğranmış margarin, 2 yemek kaşığı soğuk su, 500 gram kızılcık, 1 çay bardağı şeker, 2 tutam nane, 2 tatlı kaşığı margarin. - Yapılışı: 1. Çukur bir kapta un, su, yağ ve tuzu karıştırın. 2. Hamur kıvamına gelince streçleyip en az bir saat buzdolabında tutun. 3. Buzdolabından çıkardığınız hamuru yağladığınız tart kalıbına döşeyin ve çatal ile delikler açın. 4. Çekirdekleri çıkartılmış kızılcıkları dizin. 5. Bir çay bardağı şekeri ve iki tatlı kaşığı yağı tartın üzerine gezdirin, nane yaprakları serpin ve 180 derece fırında 45 dakika pişirin. 2. Meyveli Pasta (Kızılcıklı Pastası) Tarifi: - Malzemeler: 3 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, kreması için 1 paket kremşanti, 1 su bardağı soğuk süt, sosu için 2 çay bardağı soğuk süt, 1,5 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı kızılcık, 1 tatlı kaşığı un ve nişasta. - Yapılışı: 1. Yumurta ve şeker mikserde 10 dk boyunca çırpılır ve koyu bir kıvam alması gerekir. 2. Üzerine kakao ve vanilya eklenerek çırpılmaya devam edilir. 3. Un ve kabartma tozu da eklenerek yumurtayı çökertmeden karıştırmaya devam edilir. 4. Elde edilen hamur pişirme kağıdı yerleştirilmiş tepsiye dökülerek 180 derece fırında pişirilir. 5. Kek pişirildikten sonra soğumaya bırakılır, bu arada kreması için krem şanti ve soğuk süt çırpılmaya başlanır. 6. Sütün içine haşlanmış ve rondodan geçirilen kızılcıklar, nişasta, un ve tozşeker eklenir ve kıvam alana kadar ocakta kaynatılır. 7. Muhallebi kıvamını alan sos kekin arasına dökülür, diğer parça da üzerine örtülür. Önceden hazırladığımız krem şanti de