Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kızılcıklı pasta yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Kızılcıklı Tart Tarifi:
- Malzemeler: 1,25 su bardağı un, 1/2 çay kaşığı tuz, 150 gram küp küp doğranmış margarin, 2 yemek kaşığı soğuk su, 500 gram kızılcık, 1 çay bardağı şeker, 2 tutam nane, 2 tatlı kaşığı margarin 1.
- Yapılışı:
- Çukur bir kapta un, su, yağ ve tuzu karıştırın 1.
- Hamur kıvamına gelince streçleyip en az bir saat buzdolabında tutun 1.
- Buzdolabından çıkardığınız hamuru yağladığınız tart kalıbına döşeyin ve çatal ile delikler açın 1.
- Çekirdekleri çıkartılmış kızılcıkları dizin 1.
- Bir çay bardağı şekeri ve iki tatlı kaşığı yağı tartın üzerine gezdirin, nane yaprakları serpin ve 180 derece fırında 45 dakika pişirin 1.
- Meyveli Pasta (Kızılcıklı Pastası) Tarifi:
- Malzemeler: 3 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, kreması için 1 paket kremşanti, 1 su bardağı soğuk süt, sosu için 2 çay bardağı soğuk süt, 1,5 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı kızılcık, 1 tatlı kaşığı un ve nişasta 2.
- Yapılışı:
- Yumurta ve şeker mikserde 10 dk boyunca çırpılır ve koyu bir kıvam alması gerekir 2.
- Üzerine kakao ve vanilya eklenerek çırpılmaya devam edilir 2.
- Un ve kabartma tozu da eklenerek yumurtayı çökertmeden karıştırmaya devam edilir 2.
- Elde edilen hamur pişirme kağıdı yerleştirilmiş tepsiye dökülerek 180 derece fırında pişirilir 2.
- Kek pişirildikten sonra soğumaya bırakılır, bu arada kreması için krem şanti ve soğuk süt çırpılmaya başlanır 2.
- Sütün içine haşlanmış ve rondodan geçirilen kızılcıklar, nişasta, un ve tozşeker eklenir ve kıvam alana kadar ocakta kaynatılır 2.
- Muhallebi kıvamını alan sos kekin arasına dökülür, diğer parça da üzerine örtülür 2. Önceden hazırladığımız krem şanti de
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: