Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kestaneli rulo pasta yapmak için gerekli malzemeler:
- 200 gram kestane 1;
- Keki için:
- Dolgu kreması için:
- Üzeri için:
Yapılışı:
- Kestaneleri fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarıp kabukları açılana kadar fırınlayın 1.
- Şekersiz çiğ kremayı küçük bir sos tenceresine alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın 1.
- Krema üzerinde küçük köpükler belirdiğinde parçalara ayırdığınız beyaz çikolatayı ekleyip kremanın sıcaklığıyla erimesini sağlayın 1.
- Ocaktan aldıktan sonra karıştırarak soğuttuğunuz karışımı buzdolabına kaldırıp ganaj kıvamını alması için bekletin 1.
- Yumurtaları derin bir karıştırma kabına alıp toz şeker ilavesiyle şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın 1.
- Karışım köpük köpük olup beyaza çalan bir renk almaya başladığında su ekleyip karıştırma işlemini sürdürün 1.
- Vanilya özütü, un ve kakaoyu azar azar ekleyip kıvam alana kadar karıştırın 1.
- Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine ince bir kat olacak şekilde yaydığınız hamuru önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 7-8 dakika pişirin 1.
- Kek kısa sürede pişeceğinden dolgu kremasını dolaptan çıkartıp blender yardımıyla 1-2 dakika kadar karıştırın 1.
- Fırından alıp dinlendirdiğiniz kek üzerine dolgu kremasını sürüp rulo şeklinde sarın 1.
- Pişen keki dikkatli bir şekilde yağlı kağıttan ayırın 1.
- Üzeri için; toz krem şanti karışımını, soğuk süt ilavesiyle kıvam alana kadar karıştırın 1.
- Rulo pastanın üzerini çırpılmış krem şantiyle kaplayın ve üzerine kest
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: