Yemişli pasta yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Renkli Yaş Pasta Tarifi: Malzemeler: 4 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt, 2 armut, 2 şeftali, 7-8 kuru incir, 1 kahve fincanı ceviz, 1 paket çilekli jöle, yarım çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı toz şeker. Yapılışı: 1. Yumurta ve toz şeker iyice köpürene kadar çırpılır. 2. Sıvı yağ eklenir. 3. Un ve nişasta elenerek eklenir, hafif karıştırılır. 4. Kabartma tozu ve vanilya eklenir. 5. Karıştırılıp, yağlanmış tepsiye yayılır. 6. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 30 dakika kadar pişirilir, soğutulur. 7. İncir suya ıslatılır. 8. Krem şanti sütle çırpılır. 9. Diğer tarafta üzerindeki tarife göre jöle hazırlanır. 10. Bütün malzemeler hazır olduğuna göre pastayı bir araya getirebiliriz. 11. Pandispanya ikiye kesilir. 12. Süt ve toz şeker karıştırılır, kek her tarafına eşit gelecek şekilde ıslatılır. 13. Arasına krem şantinin yarısı düzgünce yayılır. 14. Kabukları soyulup isteğe göre dilimlenen meyvelerin yarısı bir kenara ayrılır. 15. Kalan kısmı krem şantinin üzerine yayılır. 16. Kuru incirler ufak doğranır, ilave edilir. 17. Ceviz serpilir. 18. Bu arada beklerken biraz toparlanan jöle gezdirilir. 19. En üste diğer kek parçası kapatılır, krem şanti ile düzgünce kaplanır. 20. Kalan meyveler yayılır, ceviz serpilir. 21. Buzdolabında soğutulur, dinlendirilir. 22. Servis yapılır. 2. Pratik Kuru Yemişli