En kolay Rus pastası olarak Medovik (Ballı Rus Pastası) tarifi önerilebilir. Malzemeler: - Hamur için: 3 yumurta, 100 gram oda sıcaklığında tereyağı, 3 buçuk su bardağı elenmiş un, 1 çay bardağı toz şeker, 1 buçuk çay kaşığı karbonat, 3 yemek kaşığı bal. - Krema için: 6-6 buçuk yemek kaşığı pudra şekeri, 600 ml süt kreması, 1-1 buçuk yemek kaşığı oda sıcaklığında bal. Yapılışı: 1. Derin karıştırma kabına krema ve pudra şekerini döküp köpürene kadar çırpın. 2. Köpüren karışıma bal ekleyerek tekrar çırpın ve üzerini örtüp buz dolabında 1 saat bekletin. 3. Yumurtaları ve şekeri köpürene değin çırpın. 4. Tereyağını ve 3 yemek kaşığı balı kısık ateşte karıştırıp eridikten sonra karbonatı ekleyin. 5. Tereyağlı karışımı yumurta ve şekeri çırptığınız kaba dökün ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. 6. Yoğurduğunuz hamuru eşit olacak şekilde 8-9 parçaya ayırıp her birini 20 cm büyüklüğünde açın ve 180 derecede 4 dakika pişirin. 7. Pişen hamurları tabak yardımı ile düzgün bir yuvarlak şeklinde kesin ve arta kalan parçaları süslemede kullanmak üzere rondodan geçirin. 8. Katların arasına kremayı eşit miktarda sürüp pastanın üzerini ve kenarlarını da krema ile kaplayın. 9. Servis etmeden önce bal ile süsleyin.