Yeşil Mercimekli Ekmek Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 su bardağı yeşil mercimek - 5 su bardağı un - 2-2,5 su bardağı su - 1 paket kuru maya - 1,5 çay kaşığı tuz Yapılışı: 1. Mercimeği haşlayıp süzün. 2. Un ve mayayı karıştırıp ortasını çukur açın. 3. Su, mercimek ve tuzla (kışsa ılık, yaz ise soğuk suyla) hamurunuzu sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın (yaklaşık 2 saat sonunda mayalanır). 4. Yağlayıp unladığınız fırın kabına alın. 5. Bir saat kadar beklettikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Alternatif bir tarif için durupazar.com sitesinde yer alan şu adımları izleyebilirsiniz: 1. Mercimekleri ıslatıp en az 3 saat suda bekletin ve ardından süzerek blendere alın. 2. Su, zeytinyağı, yumurta ve mayayı ekleyip karıştırın. 3. Ilık bir ortamda boyu iki katına ulaşana kadar 40 dakika mayalandırın. 4. Baton kek kalıbınızı yağlı kağıt ile kaplayın, karışımı içine boşaltıp üzerine keten tohumunu serpin. 5. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kontrollü olarak yaklaşık 40 dakika pişirin.