Buradasın
Glutensiz mercimek ekmeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz mercimek ekmeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı kırmızı mercimek 13;
- 1 su bardağı yoğurt (kaju veya hindistan cevizi) 1;
- 3 yumurta 1;
- 1 tutam pul biber 1;
- 1/2 su bardağı dereotu, doğranmış 1;
- 2 taze soğan, doğranmış 1;
- 50 ml ghee veya zeytinyağı 1;
- 1/4 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 1;
- 1/2 tatlı kaşığı Himalaya kaya tuzu 1;
- 1 tatlı kaşığı karbonat 1;
- 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1;
- 2 yemek kaşığı karışık tohum (çörek otu, susam, haşhaş, chia) 1.
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp bir gece bekletin 1.
- Islatılmış mercimekleri durulayın, süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin 1.
- Püreyi bir kaseye aktarın, yumurta, karbonat, kabartma tozu, yoğurt, yağ, karabiber ve tuzu ekleyin 1.
- Karışımı pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın 1.
- Doğranmış taze soğan, dereotu ve pul biberi ekleyin 1.
- İki küçük ekmek kalıbını yağlayın 1.
- Karışımı kalıplara eşit olarak dökün ve (isteğe bağlı) üzerine tohum serpin 1.
- Önceden ısıtılmış 190°C fırında 35-40 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin 1.
Alternatif bir glutensiz mercimek ekmeği tarifi için kosuyolurezonans.com sitesini ziyaret edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: