• Buradasın

    2 kişi için mercimek köftesi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    2 kişi için mercimek köftesi yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 su bardağı kırmızı mercimek 12;
    • 1 su bardağı ince bulgur 12;
    • 1 adet orta boy soğan 12;
    • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası 1;
    • 3-4 dal maydanoz 1;
    • 2 dal taze soğan 1;
    • Tuz, karabiber, pul biber 1;
    • 1 yarım çay bardağı sıvı yağ 1.
    Yapılışı:
    1. Mercimeği yıkayıp süzdükten sonra tencereye alın ve 3 bardak su ilave edin 1. Mercimekler pişince ocağın altını kapatıp bulguru ekleyin, tencerenin kapağını kapatarak şişmesini bekleyin 1.
    2. Tavaya sıvı yağ koyun, soğanı küçük küçük doğrayıp kavurun 1. Soğanlar yumuşayınca salçayı ekleyip karıştırın 1.
    3. Tenceredeki bulguru ve mercimeği yoğurma kabına alın, tuz ve baharatları ekleyin 1. Tavadaki yağlı soğanı da ekleyip karıştırın 1.
    4. Taze soğan ve maydanozu doğrayıp yoğurma kabına ekleyin ve iyice yoğurun 1.
    5. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde sıkarak şekil verin 2.
    Püf noktaları:
    • Köfte harcını yoğururken kuru olduğunu fark ederseniz az miktarda su ilave edebilirsiniz 1.
    • Bulgurun şişmesi ve mercimekle bütünleşmesi için tencerenin kapağı kapalı bir şekilde dinlendirmelisiniz 1.
    • Köfteyi özenli bir şekilde yoğurmalı ve malzemelerin birbiri ile özleşmesini sağlamalısınız 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Mercimek köftesinde hangi un kullanılır?

    Mercimek köftesinde un olarak ince bulgur kullanılır.

    Mercimek yemeği nasıl yapılır?

    Mercimek yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı yeşil mercimek; 1 kuru soğan; 1 yemek kaşığı un; 1 yemek kaşığı salça; 1 tatlı kaşığı biber salçası; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı sıvı yağ; Tuz; Pul biber. Yapılışı: 1. Mercimekleri iyice yıkadıktan sonra bir tencerede haşlayın. 2. Ayrı bir tencerede yağları kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. 3. İçine unu ekleyip hafif sarı bir renk elde edene dek kavurmaya devam edin. 4. Salçayı da ekleyip kavurduktan sonra süzdüğünüz haşlanmış mercimekleri ilave edin. 5. Mercimeklerin biraz üzerine çıkacak kadar su katıp, tuz ilave edip karıştırarak pişirmeye başlayın. 6. Kaynadıktan sonra 15-20 dakika daha pişirip servis edin. Ayrıca kıymalı mercimek yemeği tarifi için Arda'nın Mutfağı sitesini ziyaret edebilirsiniz.

    Mercimek köftesinin diyete uygun olması için ne yapmalı?

    Mercimek köftesini diyete uygun hale getirmek için şu adımlar izlenebilir: 1. Bulgur kullanmamak: Sadece mercimek ile yapılan tarif, bulgurun eklediği karbonhidrat miktarını azaltır. 2. Yağ miktarını minimal tutmak: Yağ oranı düşük tutulduğunda, mercimek köftesi hem besleyici hem de hafif bir diyet yemeği olur. 3. Porsiyon kontrolü: Diyet programlarında porsiyonlar küçük tutulmalı ve yanında marul, limon ya da yoğurt gibi düşük kalorili seçenekler tercih edilmelidir. 4. Hazırlanışı: Evde hazırlamak, içeriği kontrol altında tutmayı ve sağlıklı malzemelerle besleyici bir lezzet elde etmeyi sağlar. Besin değeri açısından mercimek köftesi, yüksek protein ve lif içeriği ile enerji verirken uzun süre tokluk hissi sağlar ve düşük glisemik indekse sahiptir.

    Mercimek köftesine 1 su bardağı bulgur yerine ne kadar ince bulgur konur?

    Mercimek köftesinde 1 su bardağı bulgur yerine 1,5 su bardağı ince bulgur kullanılır.

    Mercimekle hangi köfteler yapılır?

    Mercimekle yapılan köfteler arasında en yaygın olanı mercimek köftesidir. Bunun yanı sıra, farklı yörelerde ve tariflerde şu mercimekli köfteler de bulunmaktadır: Gaziantep Malhıtalı Köftesi. Diyarbakır Belluh (Mercimekli Köfte). Osmaniye Mercimekli Köftesi. Mardin Belloğ. Ayrıca, yeşil mercimek köftesi ve patatesli mercimek köftesi gibi varyasyonlar da mevcuttur.

    Kırmızı mercimeğin köftelik olup olmadığı nasıl anlaşılır?

    Kırmızı mercimeğin köftelik olup olmadığını anlamak için şu özelliklere dikkat edilebilir: 1. Pişme ve Kıvam: Kırmızı mercimek, pişirildiğinde sarı ve yumuşak bir kıvam alır. 2. Renk: Taze kırmızı mercimek parlak kırmızı renktedir. 3. Kullanım Alanı: Kırmızı mercimek, özellikle mercimek köftesi gibi yemeklerde tercih edilir.

    En güzel mercimek köftesini hangi bulgurla yapılır?

    En güzel mercimek köftesini yapmak için ince bulgur kullanılması önerilir.