Marulu en iyi ne ile tatlandırılır sorusuna net bir cevap vermek mümkün değildir. Marul, çeşitli malzemelerle tatlandırılarak farklı lezzetler elde edilebilir. İşte bazı öneriler: Soslar: Zeytinyağı, limon suyu, sirke, nar ekşisi, balzamik sirke. Baharatlar: Tuz, karabiber. Peynirler: Beyaz peynir, feta peyniri, mozzarella, mavi peynir, keçi peyniri. Meyveler: Çilek, elma, portakal, kuru kızılcık, kuru üzüm, karpuz, mango, avokado. Kuruyemişler: Ceviz, badem, kaju, ay çekirdeği, antep fıstığı, çam fıstığı. Sebzeler: Kuşkonmaz, dolmalık biber, brokoli, brüksel lahanası, havuç, mısır, salatalık, mantar, bezelye, domates, şalgam. Marulun en iyi neyle tatlandırılacağı, kişisel tercihlere bağlıdır.