Adana yüzük çorbası yapmak için gerekli malzemeler: buzluk mantısı (orta boy buzluk poşetinin yarısı); 1 çorba kasesi nohut; 1 lt su; 1 tatlı kaşığı silme tuz; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı silme biber salçası; 2 tatlı kaşığı nane; 1 adet limon. Üzeri için sos: ayrı bir yağ takımı. Yapılışı: 1. Çorba tenceresine 1 lt su koyun, tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın. 2. Kaynamaya başlayınca buzluktan çıkardığınız nohudu ekleyin ve bir iki dakika kaynatın. 3. Mantıları ekleyin, ateş orta derecede olsun. 4. Mantılar pişmeye yakın, yağı ayrı bir tavada yakarak hazırlayın. 5. Tereyağında salçayı kavurun, sıkılmış limonu ve naneyi ekleyin. 6. Kaynamaya başladıktan sonra altını kapatın. 7. Hazırlanan sosu çorbanın üzerine dökün ve karıştırın. 8. Bir iki dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp servise hazır hale getirin. Servis önerisi: Yemek suyunu çekip şişmesini önlemek için, erken yapıldıysa bir kaseye çorbanın suyunu alıp, sunuma yakın tekrar bu suyu içine dökün.