Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım su bardağı mısır unu 2;
- yarım su bardağı glutensiz un 2;
- 1 yumurta 2;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 6 yemek kaşığı su 2.
Yapılışı:
- Glutensiz un ve mısır ununu derin bir kapta karıştırın 2.
- Unun ortasında bir çukur açıp yumurtayı kırın 2.
- Su ve zeytinyağını ekleyip yoğurmaya başlayın 2. Biraz yapışkan bir hamur elde etmelisiniz 2.
- Hamuru eşit büyüklükte dört parçaya kesin 2. Üç parçayı nemli bir bezle sarın 2.
- Bir parçayı oklava ile açıp her iki tarafını da bolca unlayın 2.
- Şeritler halinde kesin, biraz un serpin ve 10-15 dakika kurumaya bırakın 2.
- Kuruduktan sonra, bir tutam tuz ve zeytinyağı eklediğiniz kaynar suya atarak 9-10 dakika haşlayın 2.
Glutensiz makarna yapımında kahverengi pirinç unu, nohut unu ve kinoa unu gibi alternatifler de kullanılabilir 5.
Glutensiz makarna tarifi ve yapımıyla ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: