Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Deniz Mahsullü Orzo Makarna Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 çay bardağı arpa şehriye 1
- 1 tatlı kaşığı chili biber 1
- 2 dal taze fesleğen 1
- 50 gram kalamar 1
- 50 gram pişmiş ahtapot bacağı 1
- İkişer adet siyah midye ve kum midyesi 1
- 1.5 su bardağı balık suyu 1
- 100 gram levrek fileto 1
- 2 adet iri karides 1
- Yeterince karabiber ve tuz 1
Yapılışı:
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın 1. Arpa şehriyeyi ekleyip renk alana kadar kavurun ve bir kenara alın 1.
- Aynı tavada küçük küpler halinde doğradığınız chili biberi ve fesleğeni 2-3 dakika soteleyin 1. Ardından kalamar, ahtapot ve midyeleri ilave ederek yüksek ateşte pişirin 1.
- Kavrulmuş arpa şehriyeyi tavaya ekleyin 1. Üzerine 1 su bardağı balık suyunu koyup karıştırın 1. Deniz mahsulleri yumuşayana kadar pişirin 1.
- Ardından levrek ve karidesleri ekleyin 1. Kalan balık suyunu da ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Ocaktan almadan ince kıyılmış maydanoz, Mihaliç peyniri ve tereyağı ile karıştırın 1. Sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: