Konserve enginar ve garnitür kullanımı için bazı öneriler: Garnitürlü Enginar Tarifi: Konserve enginarlar süzülerek, isteğe bağlı garnitür, zeytinyağı, limon suyu, dereotu, tuz ile tencereye alınıp pişirilebilir. Salatalar: Konserve enginar, haşlandıktan sonra ince ince doğranıp yeşilliklerle birlikte salatalarda kullanılabilir. Makarna Sosu: Konserve enginar, pişirilip makarna soslarına eklenebilir. Sandviç: Konserve enginar, sandviç yapımında kullanılabilir; haşlanmış enginar, marul, domates ve parmesan peyniri ile birlikte ekmeğe eklenebilir. Pizza: Konserve enginar, dilimlenerek zeytinyağı, mozzarella peyniri ve sebzelerle birlikte pizzanın üzerine eklenebilir. Pilav ve Risotto: Haşlanmış enginarlar dilimlenerek pilav veya risottoya eklenebilir. Çorba: Konserve enginar, farklı sebzelerle pişirilip blenderdan geçirilerek vitamin dolu bir çorba elde edilebilir.