Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabakla iyi giden makarna tariflerinden bazıları şunlardır:
- Kavrulmuş kabaklı makarna 5. Kavrulmuş kabak ile makarnanın buluşması, sofralara yalınlığın lezzetini taşıyan hafif tariflerden biridir 5.
- Kabaklı cevizli tam buğday makarna 4. Taptaze aromalı sebzelerle hazırlanan sos, krema kıvamı vermesi için eklenen labne peyniri ve hafifliği ile aklınızı başınızdan alacak tam buğdaylı makarna ile hazırlanan bir tariftir 4.
- Kabaklı makarnalı roll 5. İncecik kesilmiş kabaklara sarılmış makarnalı harç ile hazırlanan bir tariftir 5.
Ayrıca, kabaklı makarna için aşağıdaki tarif de değerlendirilebilir:
Malzemeler:
- 250 gram makarna (yarım paket) 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 adet soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 2 adet kabak 1;
- Tuz 1;
- Karabiber 1;
- 1 kepçe makarna suyu 1;
- 100 gram beyaz peynir (1 çay bardağı) 1.
Hazırlanışı:
- Bir tavaya yağı koyup soğan ve sarımsağı biraz soteleyin 1.
- Daha sonra kabağı da ilave edip sotelemeye devam edin 1.
- Tuz ve karabiberi de ekleyin 1.
- Makarnayı da ayrı bir tencerede üzerinde yazıldığı gibi pişirin 1.
- Kabaklar pişince tavada ne varsa blenderin içine koyun, bir kepçe de makarna suyunu ilave edip iyice çekin 1.
- Sosu tavaya koyun ve beyaz peyniri de ekleyip güzelce karıştırın 1.
- Son olarak makarnayı da ilave edip sosla birlikte 1-2 dakika daha pişirin 1.
Makarna tarifi, kişinin tercihine göre değiştirilebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: