Buradasın
Mayonezli makarna sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mayonezli makarna sosu yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı mayonez 5;
- 2 yemek kaşığı yoğurt (isteğe bağlı) 5;
- 1 tatlı kaşığı limon suyu 5;
- Tuz ve karabiber (damak tadına göre) 5;
- 1 tatlı kaşığı hardal (isteğe bağlı) 5;
- 2 dal yeşil soğan veya birkaç dal dereotu (isteğe bağlı) 5.
Yapılışı:
- Mayonezi bir kaseye alın 5.
- Yoğurdu ekleyerek iyice karıştırın 5.
- Limon suyu, tuz, karabiber ve hardalı ekleyin 5.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir sos elde edin 5.
- İsteğe bağlı olarak ince doğranmış yeşil soğan veya dereotunu ekleyin ve karıştırın 5.
- Sosunuzu buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin 5.
Alternatif olarak, aşağıdaki tarif de kullanılabilir:
- 4 yemek kaşığı yoğurt (mümkünse susuz yerinden) 1;
- 4 yemek kaşığı mayonez 1;
- 2 yemek kaşığı labne peyniri 1;
- Tuz 1.
Yapılışı:
- Derin bir kabın içerisine malzemeleri koyun 1.
- Çırpıcı yardımıyla krema kıvamında olana dek çırpın 1.
Mayonezli makarna sosunu, haşlanmış ve soğutulmuş makarnanın üzerine dökerek servis edebilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: