Tarçın ve şekerle kurabiye yapmak için gerekli malzemeler: 120 gram tereyağı; 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ; yarım çay bardağı pudra şekeri; 1 adet yumurta akı; 2 çay kaşığı tarçın; 5 gr vanilin; 10 gr kabartma tozu; 2-2,5 su bardağı un. Yapılışı: 1. Tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağ ve yumurta akı bir kapta karıştırılır. 2. İçerisine tarçın, kabartma tozu, vanilin ve un eklenir. 3. Kurabiyelere şekil verilerek tepsiye alınır. 4. 180 derecede 10 dakika, kontrollü olarak pişirilir. 5. Bir kapta tarçın ve pudra şekeri karıştırılır. 6. Servis edilir. Alternatif bir tarif: 2 yumurtanın sarısı; 150 gram yumuşatılmış tereyağı; 2,5 su bardağı un; yarım su bardağı pudra şekeri; 1 paket vanilya; 1 tatlı kaşığı tarçın; yarım paket kabartma tozu. Yapılışı: 1. Yumurta sarılarını pudra şekeri ve yumuşatılmış tereyağı ile birlikte bir çırpma kabına alın. 2. Un, tarçın, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip elinizle yoğurun. 3. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 4. Fırını 190 dereceye ayarlayıp tepsiyi fırına verin. 5. Kurabiyelerin üstü kızarmadan fırından çıkarın. 6. Tarçın ve pudra şekerini ufak bir kasede karıştırıp fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine serpin.