Kiraz şekerlemesi yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı kiraz; 3,5 su bardağı su; 3 su bardağı toz şeker; 25 gr loğusa şekeri; 1 adet limon. Yapılışı: 1. Kirazların saplarını ayıklayın ve yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın. 2. Tencereye aldığınız kirazlara 2,5 su bardağı su ekleyerek 5 dakika kaynatın. 3. Ayrı bir tencerede toz şeker, loğusa şekeri ve limon suyunu kaynatarak şerbet haline getirin. 4. Hazırladığınız şerbeti kaynamakta olan kirazlara ekleyin ve 1 saat boyunca kaynatmaya devam edin. 5. Kaynadığında ocağı kapatın ve karışımı soğumaya bırakın. 6. Dinlenen kirazlara kalan 1 su bardağı suyu ekleyerek 15-20 dakika daha kaynatın. 7. Kaynamış ve koyulaşmış karışımı bir tepsiye veya kalıba dökün, üzerini düzeltin ve soğumaya bırakın. 8. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Eğer kiraz şekerlemesinin rengini daha kırmızı yapmak isterseniz, loğusa şekeri yerine bir damla kırmızı gıda boyası kullanabilirsiniz.