Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kiraz şekerlemesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı kiraz 14;
- 3,5 su bardağı su 14;
- 3 su bardağı toz şeker 14;
- 25 gr loğusa şekeri 14;
- 1 adet limon 14.
Yapılışı:
- Kirazların saplarını ayıklayın ve yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın 14.
- Tencereye aldığınız kirazlara 2,5 su bardağı su ekleyerek 5 dakika kaynatın 14.
- Ayrı bir tencerede toz şeker, loğusa şekeri ve limon suyunu kaynatarak şerbet haline getirin 14.
- Hazırladığınız şerbeti kaynamakta olan kirazlara ekleyin ve 1 saat boyunca kaynatmaya devam edin 14.
- Kaynadığında ocağı kapatın ve karışımı soğumaya bırakın 14. Bu şekilde bir gün dinlendirin 14.
- Dinlenen kirazlara kalan 1 su bardağı suyu ekleyerek 15-20 dakika daha kaynatın 14.
- Kaynamış ve koyulaşmış karışımı bir tepsiye veya kalıba dökün, üzerini düzeltin ve soğumaya bırakın 4.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz 4.
Eğer kiraz şekerlemesinin rengini daha kırmızı yapmak isterseniz, loğusa şekeri yerine bir damla kırmızı gıda boyası kullanabilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: