Havuçla en güzel kek, havuçlu tarçınlı cevizli kek olarak kabul edilir. Malzemeler: - 2 adet yumurta - 1 su bardağı toz şeker - 1 su bardağı süt - 1/2 su bardağı sıvı yağ - 1 tatlı kaşığı tarçın - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya - 2 adet orta boy havuç - 5 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz - 2 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un Hazırlanışı: 1. Havuçları rendeleyin. 2. Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. 3. Sırasıyla süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. Havuç, iri dövülmüş ceviz ve tarçını ekleyin. 5. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını karıştırın, kek hamurunu eleyerek ekleyin ve karışımı mikserle çırpın. 6. Kek kalıbını margarin veya tereyağı ile yağlayın, kek karışımını kalıba dökün. 7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. 8. Kekin pişip pişmediğini kürdan batırarak test edin, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.