• Buradasın

    En güzel peynirli kek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel peynirli kek tarifi için gerekli malzemeler:
    • 3 adet yumurta 134;
    • 1 su bardağı sıvı yağ 134;
    • 1,5 su bardağı yoğurt 1;
    • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 134;
    • 1 çay bardağı kaşar peyniri 1;
    • yarım demet maydanoz 134;
    • 1,5-2 su bardağı un 134;
    • 1 paket kabartma tozu 134;
    • tuz, pul biber 134;
    • susam ve çörekotu 15.
    Hazırlanışı:
    1. Derin bir kapta yumurta ve sıvı yağı çırpın 1.
    2. Yoğurt, beyaz peynir, kaşar peyniri ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın 1.
    3. Un, kabartma tozu ve pul biberi ekleyip karıştırın 1.
    4. Tuz ilavesi, peynirinizin tuzuna göre yapılmalıdır 1.
    5. Yağlanmış fırın kabına karışımı boşaltın ve spatula ile düzeltin 1.
    6. Üzerine susam ve çörekotu serpin 1.
    7. 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin 1.
    Püf noktaları:
    • Unu kontrollü ekleyin, undan una farklılık olabileceği için daha az ya da daha fazla un gerekebilir 1.
    • Fırının ısı ve süresini kendi fırınınıza göre ayarlayın 1.
    • Dilerseniz maydanoz yerine dereotu kullanabilirsiniz 13.
    • Kalıbın büyüklüğüne göre malzeme miktarını ayarlayın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel kek çeşitleri nelerdir?

    En güzel kek çeşitlerinden bazıları şunlardır: Kakaolu kek. Havuçlu kek. Limonlu kek. Portakallı kek. Ispanaklı kek. Yoğurtlu kek. Çikolatalı ıslak kek. Borcam keki. Mozaik kek. Atom kek. Ayrıca, bulut gibi, yumuşacık çikolatalı cupcake, fındıklı sade kek, muzlu piramit pasta, kırmızı kadife pasta, çilekli milföy pasta, ağlayan pasta ve latte pasta gibi birçok güzel kek çeşidi de bulunmaktadır. Kek çeşitleri, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    Nefis yemek tarifleri cheese kek nasıl yapılır?

    Limonlu Cheesecake Tarifi (Nefis Yemek Tarifleri) Malzemeler: Tabanı için: 100 gr yulaflı bisküvi 50 gr tereyağı Yarım su bardağı fındık Kreması için: 2 paket labne peyniri (400 gr) 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 adet yumurta 1 paket krema (200 ml) 3 yemek kaşığı un 1 adet limon kabuğu rendesi Limon sosu için: 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı nişasta 5 yemek kaşığı toz şeker 1 adet limon suyu 1 adet limon kabuğu rendesi Çay kaşığının ucuyla zerdeçal Yapılışı: 1. Tabanı Hazırlama: Yulaflı bisküvileri ve fındığı robotta un haline getirin. Eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirin, bisküvileri kalıba yayarak bastırın. 2. Kreması Hazırlama: Labne peyniri, toz şeker, yumurta, un, vanilya ve limon kabuğu rendesini mikserle çırpın. Hazırlanan karışımı bisküvilerin üzerine dökün. 3. Pişirme: 160°C fırında 1 saat pişirin. Pişerken fırının yanına su dolu bir kap koyun. 4. Sosu Hazırlama: Su, nişasta, şeker ve limon suyunu karıştırıp pişirin. Soğumaya bırakın. 5. Servis: Cheesecake'i kalıptan çıkarıp limon sosunu dökün, bir gece dinlendirin. Püf Noktaları: Cheesecake'in kenarlarının yanmaması için kalıbın dışını alüminyum folyo ile kaplayın. Fırının kapağını pişirme sırasında açmayın. Sos için zerdeçal kullanmak, rengin daha güzel olmasını sağlar.

    Beyaz peynirli kekin içine ne konur?

    Beyaz peynirli kekin içine şu malzemeler konur: Ufalanmış beyaz peynir; Patates (haşlanıp rendelenmiş); Yumurta (3 adet); Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı (3 yemek kaşığı); Ayçiçek yağı (yarım su bardağı); Yoğurt (yarım su bardağı); Mavi haşhaş tohumu (2 yemek kaşığı); Kıyılmış dereotu (2-4 dal); Un (2 su bardağı); Kabartma tozu. Ayrıca, peynirli keke kaşar peyniri, maydanoz veya pul biber gibi malzemeler de eklenebilir.

    Cheesecake için hangi kek kalıbı kullanılır?

    Cheesecake yapımında en iyi sonuç için 20-22 cm kelepçeli kalıp kullanılması önerilir. Ayrıca, baton veya kare kalıplar da kullanılabilir. Kalıbın yanı sıra, kalıbın dış kısmının alüminyum folyo ile kaplanması, cheesecakenin çatlamadan pişmesi için önerilir.