Kekin ıslak olması için şu adımları izlemek önemlidir:
- Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Kek yapımında kullanılacak yumurta ve tereyağının oda sıcaklığında olması gerekmektedir 1.
- Yumurta ve Şekerin Çırpılması: Yumurta ve şeker, köpükleninceye kadar iyice çırpılmalıdır, böylece şeker yumurtanın içerisinde erir 1.
- Sıvı Kıvam: Kek harcı, diğer keklere göre daha sıvı ve akışkan bir kıvamda olmalıdır 1.
- Pişirme Kalıbı: Orta boyutlarda bir kalıp kullanılmalıdır, küçük kalıplar sosu çekmez, büyük kalıplar ise kekin incecik olmasına neden olur 1.
- Fırının Önceden Isıtılması: Fırın, pişirme öncesinde önceden ısıtılmalıdır 14.
- Sosun Hazırlanışı: Kek pişmeye yakınken sos hazırlanmalı ve koyu bir kıvamda olmalıdır 1. Kek pişer pişmez fırından çıkarılıp dilimlenmeli ve sıcak sos dökülmelidir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: