Buradasın
Havuçlu cevizli tarçınlı kekin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Havuçlu cevizli tarçınlı kekin püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin Oda Isısında Olması: Kek yapımında kullanılan yumurta ve şekerin oda ısısında olması, kekin daha iyi kabarmasını sağlar 12.
- Şeker ve Yumurtayı Çırpma: Şeker ve yumurtayı beyaz köpük olana kadar iyice çırpmak önemlidir 1.
- Kuru Malzemelerin Elenmesi: Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kullanmak, kekin daha pürüzsüz olmasını sağlar 13.
- Fırın Kapısının Açılmaması: Kek pişerken fırın kapısının sık sık açılmaması, kekin sönmesini önler 12.
- Pişirme Sıcaklığı: Kek, 170-180 derece sıcaklıkta pişirilmelidir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: