Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tek çeşit kahve kavurma için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Tava ile kavurma:
- Fırında kavurma:
- Fırını 230°C'ye ayarlayın 4.
- Ham kahve çekirdeklerini tek kat olacak şekilde fırın tepsisine dizin 4.
- Her 2-3 dakikada bir çekirdekleri karıştırarak eşit kavrulmalarını sağlayın 4.
- İlk çıtırtı sesi (first crack) hafif kavurma seviyesini, ikinci çıtırtı sesi (second crack) ise koyu kavurma seviyesini işaret eder 4.
- Çekirdekleri hemen soğutun ve birkaç gün dinlenmeye bırakın 4.
- Hava üflemeli kavurma makinesi:
- Çekirdekleri makineye yerleştirin ve istediğiniz kavurma seviyesini seçin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: