Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler ve yapılışı:
- Malzemeler: 2 su bardağı pirinç, 300 gram kavurma, 4 su bardağı et suyu veya su, 1 adet soğan, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz 34.
- Yapılışı:
- Pirinçleri yıkayıp 30 dakika suda bekletin 2.
- Tereyağı ve zeytinyağını tencerede ısıtın, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun 23.
- Kavurmayı ekleyip etler iyice pişene kadar kavurmaya devam edin 2.
- Islatılmış ve süzülmüş pirinci ekleyin, birkaç dakika kavurun 2.
- Et suyu veya suyu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin 2.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin 2.
- Demlendikten sonra servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: