Üç çeşit disakkarit ve görevleri: 1. Maltoz (Malt Şekeri): Görevi: İki glikozun birleşmesiyle oluşur ve bitkiseldir. Bulunduğu Besinler: Tatlı patates, olgunlaşmamış soya fasulyesi, ekmek, pizza, turta, kek ve kurabiyeler. 2. Sakkaroz (Sükroz, Çay Şekeri): Görevi: Glikoz ve fruktozun birleşmesiyle oluşur, bitkiseldir ve insan beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Bulunduğu Besinler: Meyve (elma, karpuz, mango, muz), sebze (havuç, mısır, pancar, domates), şeker, alkolsüz içecekler. 3. Laktoz (Süt Şekeri): Görevi: Glikoz ve galaktozun birleşmesiyle oluşur, hayvansaldır ve sadece hayvan hücrelerinde bulunur. Bulunduğu Besinler: Süt, yoğurt, dondurma, peynir. Disakkaritlerin Genel Görevleri: Sindirilebilirler ve sindirilmeden hücre zarından geçemezler. Suda çözünürler. Canlılara hızlı bir enerji kaynağı sağlarlar.