Patatesli İtalyan makarnası (gnocchi) yapmak için gerekli malzemeler: 3 küçük patates; 1 yumurta; 1 su bardağı un (hamurun kıvamına göre ek yapılabilir); 1,5 çay kaşığı tuz; 1 su bardağı domates sosu veya domates rendesi; 4-5 diş sarımsak; 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı tuz, toz kırmızı biber ve karabiber; 1 küp et veya tavuk suyu (yoksa makarnanın haşlama suyundan); 1,5 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz (haşlama için); Rendelenmiş kaşar peyniri veya eski kaşar (üzeri için). Yapılışı: 1. Patatesleri haşlayıp süzün ve soğuyana kadar bekleyin. 2. Rendenin ince kısmıyla patatesleri rendeleyin, üzerine yumurta ve tuzu ekleyin. 3. Unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. 4. Hamuru un serperek çok inceltmeden açın. 5. Hamuru küçük kareler halinde kesin ve çatalı unlayarak parçaları ucundan yukarı doğru kaydırarak çekin. 6. Unlanmış bir tepsiye dizin. 7. Suyu kaynatın, tuz ekleyin ve makarnaları 5-7 dakika haşlayın. 8. Zeytinyağında rendelenmiş sarımsakları kavurun, domates sosu, baharatlar ve et suyu küpünü ekleyin. 9. Haşlanan makarnaları sosa ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika pişirin. 10. Servis tabağına alıp üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyin. Tortelli di patate yapmak için ise 400 g un, 4 yumurta, 500 g patates, 100 g rendelenmiş parmesan, 1 yumurta sarısı, tuz, karabiber ve muskat gereklidir. Detaylı tarif için nefisyemektarifleri.com veya yemek.com siteleri ziyaret edilebilir.