Buradasın
Roma usulü pizza nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Roma usulü pizza (Pinsa Romana) yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 3,5 bardak buğday unu 2
- Yarım bardak pirinç unu 2
- Yarım bardak soya unu 2
- 1,5-2 bardak soğuk su 2
- Bir yemek kaşığı zeytinyağı 2
- Bir yemek kaşığı tuz 2
- Yarım çay kaşığı kuru maya 2
- Domates sosu 2
- Bir tutam oregano veya kekik 2
- Zeytinyağı 2
- Tuz 2
- Karabiber 2
- Mozzarella peyniri (kaşar peyniri de kullanılabilir) 2
Yapılışı:
- Buğday ununu, soya ununu ve pirinç ununu bir kaba eleyin 2.
- Ardından tuzu, mayayı ve zeytinyağını ekleyin 2.
- Ortasına bir çukur açın ve soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek hafif yapışkan bir hamur elde edene kadar yoğurun 2.
- Hamurun üzerini örtün ve 30 dakika dinlendirin 2.
- 30 dakika sonra biraz daha yoğurup, bir 30 dakika daha dinlendirin 2. Toplamda bu dinlendirme ve yoğurma işlemini 3 kez yapmanız gerekiyor 2.
- Son kez yoğurduğunuz hamurun üzerini örtün ve hamuru dinlenmesi için 24 saat buzdolabında bekletin 2.
- Ertesi gün hamuru kaptan çıkarıp iki parçaya bölün 2.
- Her iki parçayı da top haline getirin 2.
- Top haline getirdiğiniz hamurları yağlı fırın tepsisine koyup üzerine biraz pirinç unu serpin 2.
- Hamuru bez bir havluyla örtün ve biraz daha kabarması için 1 saat bekleyin 2.
- Daha sonra hamurları üzerlerine bir tutam zeytinyağı döküp, parmaklarınızla merkezden yanlara doğru ovarak oval bir şekil verecek şekilde açın 2.
- Tüm sos malzemelerini karıştırın 2.
- Yağlı kağıtta açtığınız hamurların üzerine önce bir kaşık yardımıyla pinsa sosunu yayın 2.
- Ardından rendelediğiniz mozzarella veya kaşar peynirlerini her yere eşit şekilde serpin 2.
- Üzerine tercihinize bağlı olarak istediğiniz malzemeleri ekleyin 2.
- Önceden 230 C’de ısıttığınız fırına pinsaları koyun ve hamur kızarana kadar pişirin 2.
**P
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: