İçki ile tüketilebilecek bazı yiyecek önerileri: Kırmızı şarap: Antrikot, bonfile veya dana rosto gibi yoğun kırmızı etlerle iyi uyum sağlar. Beyaz şarap: Izgara levrek, somon, karides veya kalamar gibi hafif deniz ürünleri ve tavuk, hindi gibi beyaz etlerle eşleştirilebilir. Viski: Bitter çikolata, kuruyemiş (ceviz, badem, fındık), ızgara kırmızı et, pastırma veya kuru et gibi atıştırmalıklarla iyi gider. Rakı: Beyaz peynir ve kavun, deniz ürünleri mezeleri (ahtapot salatası, kalamar tava, karides güveç), zeytinyağlılar (enginar, yaprak sarma, fasulye) ile uyumludur. Tekila: Guacamole ve tortilla cips, salsa ve nacho peynir sosu, kızarmış deniz mahsulleri ile servis edilebilir. İçki ile yiyecek uyumu, kişisel damak zevkine göre değişebilir.