Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazı içki ve bardak eşleşmeleri:
- Şarap: Kırmızı şarap genellikle geniş kadehlerde, beyaz şarap daha ince kadehlerde servis edilir 123.
- Viski: Genellikle kısa ve kalın yapılı "whiskey glass" kullanılır 123.
- Kokteyller: Martini gibi klasik kokteyller genellikle martini kadehlerinde sunulur 23. Margarita için margarita kadehi, mojito için uzun bir bardak tercih edilir 12.
- Bira: Efes ve Tuborg gibi markalar için köpük dengesi ve tat göz önünde bulundurularak farklı bardak formları önerilir 1.
- Likör: Genellikle küçük ve geniş ağızlı kadehlerde sunulur 5.
- Rakı: İnce uzun silindirik rakı bardağı kullanılır 1.
- Şampanya: İnce uzun flüt kadehler, içeceğin kabarcıklarının daha uzun süre kalmasını sağlar 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: