Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kadeh, içinde sunulan içkinin türüne göre farklı şekillerde adlandırılır ve kullanılır 2.
Bazı kadeh ve içki kombinasyonları:
- Şarap kadehi 125. Kırmızı şaraplar için geniş gövdeli, ağız kısmı dar kadehler; beyaz, rose ve köpüklü şaraplar için ise dar ve uzun gövdeli kadehler kullanılır 15.
- Rakı kadehi 12. Rakının anason aromasının kaybolmaması için dar ağızlı ve uzun olur 12.
- Viski kadehi 12. Viski için kalın tabanlı "old fashioned" bardaklar veya Glencairn tipi tadım bardakları kullanılır 1.
- Likör kadehi 1. Likörler, küçük ve dar ağızlı kadehlerde sunulur 1.
- Kokteyl bardağı 1. Kokteyl karışımlarında kullanılacak likörler için martini veya uzun kokteyl bardakları tercih edilir 1.
- Kutsal ayin kadehi 2. Hristiyanlık'taki Efkaristiya ayininde kullanılan kadeh, genellikle gümüş veya altından yapılır 2.
Ayrıca, kadehin şekli, içeceğin rengini, kokusunu ve tadını etkileyebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: